LJETO BEZ KOLONA / Otvorene druge cijevi na autocesti A1

Image

Tuneli Sv. Rok i Mala Kapela su otvoreni za promet u oba smjera. Tehnički su najmoderniji u Hrvatskoj, a brzina je podignuta na 100 km/h.

30.5.2009.
8:15
VOYO logo

ZADAR - Kilometarske kolone i bijesni turisti više ne bi smjeli biti u prvom planu turističke slike Hrvatske. Otvaranjem i drugih dviju cijevu tunela Mala Kapela i Sveti Rok autocesta A1 postala je u potpunosti protočna od Zagreba do Šestanovca.

Ukupna vrijednost radova na drugim cijevima je iznosila 787 milijuna kuna. Vrijednost na sve četiri cijevi tih tunela popela se tako na 2,3 milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu cijev na Svetom Roku gradili su Hidroelektra niskogradnja i Konstruktor-inženjering, a na Maloj Kapeli su radili Viadukt i Strabag.

Očekuje se da bi u ovoj sezoni kroz Malu Kapelu trebalo proći 29 tisuća vozila, a kroz Sv. Rok njih 30 tisuća. U HAC-u ističu da su obe cijevi tunela tehnički dorađene, a brzina im je sa 80 km/h podignuta na 100 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druge cijevi tunela je otvorio ministar pomorstva proemta i veza Božidar Kalmeta. Otvorenje se poklopilo s danom predizborne šutnje za drugi krug lokalnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike