SUNČANE ZRAKe SVE JAČE / Ovaj vikend potražite svoje mjesto u debeloj hladovini!

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Pri kraju smo srpnja koji je ove godine samo potvrdio da je pravi ljetni mjesec. Upravo takav, pravi ljetni, bit će i ovaj vikend, pa će ljubitelji sunca i vrućine ponovo doći na svoje.

28.7.2012.
13:08
PIXSELL
VOYO logo

Jutros je širom zemlje bilo sunčano i vedro, rijetke sumaglice bilo je uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, ponegdje i na sjeveru unutrašnjosti. Brođani su se probudili uz maglu, koja se je do 8 sati razišla, pa su i Slavonski Brod obasjale zrake sunca, piše meteo-info.

Uz uglavnom slab vjetar, temperature su u jutarnjim satima na kopnu bile od 14 do 23 Celzijevaca, na obali i otocima između 21 i 28 stupnjeva. U najtoplijem dijelu dana širom zemlje će biti vruće, većinom od 30 do 36, a samo će gorska Hrvatska imati i koji stupanj manje od 30 Celzijevih stupnjeva.

Pretežno sunčano, vruće i sparno bit će i u nedjelju, a u unutrašnjosti zemlje sredinom dana i popodne očekuju se i lokalni pljuskovi i grmljavina, ponegdje i izraženiji.

Slab do umjeren jugozapadnjak na kopnu će predvečer okrenuti na umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, koji će nastaviti puhati i tijekom noći sa nedjelje na ponedjeljak te donijeti novu količinu svježeg zraka, koji će mnogi jedva dočekati.

Bez obzira koliko volite sunce, ne izlažite mu se bez dobre zaštite u najsunčanijem dijelu dana. Vrlo visoke temperature, osobito u Slavoniji i Dalmaciji, predstavljat će i veliku opasnost za zdravlje, a kako će vruće biti i u ostatku zemlje, i tu se očekuje umjerena opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je najbolje, a bez dvojbe i najsigurnije, u najtoplijem dijelu dana uživati u debeloj hladovini!

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i ovdje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo