PADAJU SVI REKORDI / Ovako pakleno vruće u Rusiji nije bilo tisuću godina!

Image

Ravnatelj ruskog meteorološkog zavoda tvrdi da su nesnosne vrućine jedinstvena i nigdje zabilježena pojava, neviđena u posljednjih tisuću godina.

9.8.2010.
13:43
VOYO logo

MOSKVA - Vrućine koje vladaju Rusijom od početka srpnja, a uzrokovale su na desetke golemih požara, najgore su u posljednjih tisuću godina, rekao je u ponedjeljak ravnatelj ruskoga meteorološkog zavoda.

"Ni mi ni naši preci nismo doživjeli takve vrućine u tisuću godina, od osnutka naše države", rekao je Aleksandar Frolov u govoru koji je prenijela državna televizija. Dodao je kako je riječ o jedinstvenoj, nigdje zabilježenoj pojavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteoroške službe već su objavile da su vrućine u zapadnom dijelu Rusije od početka srpnja srušile sve rekorde i u temperaturama i u trajanju od otvaranja registra moderne Rusije prije 130 godina.

Nakon rekordnih 38,2 Celzijeva stupnja izmjerena u Moskvi 29. srpnja, u bivšoj carskoj prijestolnici Sankt Peterburgu zabilježen je apsolutni rekord u visini temperature u subotu s 37,1 stupanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šumski požari koji bjesne od kraja srpnja na površini od 200.000 hektara, po službenim podacima, odnijeli su 52 života, a glavnome gradu Moskvi danima donose nepodnošljivu količinu dima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike