LINIĆ KAO PRIMJER / 'Ovako se eliminiraju oni koji ne slušaju gluposti predsjednika'

Iako je dosad s Vladina popisa skinuto šestero ministara, na listi za odstrel moglo bi ih biti još jer je jasno da je odlazak posljednjeg i najznačajnijeg Slavka Linića uzdrmao koaliciju, pa i premijerovo mjesto.

31.5.2014.
18:40
VOYO logo

Iako je dosad s Vladina popisa skinuto šestero ministara, na listi za odstrel moglo bi ih biti još jer je jasno da je odlazak posljednjeg i najznačajnijeg SlavkaLinića uzdrmao koaliciju, pa i premijerovo mjesto.

No od partnera HNS-a Milanović potporu još ima. Jer druga osoba u Vladi konačno se oglasila. I uz obećanje da će HNS doprinjeti stabilnosti Vlade VesnaPusić priznala je da je za višemjesečno nekomuniciranje premijera i ministra financija - znala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i premijer, i kao i mnogi drugi mi smo se nadali da će se to premostiti, ja sam razgovarala i s jednim i drugim u tom razdoblju. No, nije se premostilo", kaže Pusić.

Ni ozbiljne optužbe Slavka Linića Pusić tako ne doživljava pretjerano ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče optužbi one moram reći puno više imaju obilježje jednog osjećaja ogorčenosti nego bilo čega drugoga. Svatko tko je bio u politici tu vidi i prepoznaje visoku razinu povrijeđenosti", uvjerena je šefica HNS-a.

Iz Rijeke joj bivši ministar financija ljutito odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih vidjeti kako bi se ona osjećala da ju Zoran Milanović optuži da je pokrala državu za 27 milijuna kuna, vjerojatno ona ne bi reagirala. Ostavljam drugim članovima da na mom primjeru vide kako se nabacuje blatom i kako se eliminira onog tko ne misli kao predsjednik i onoga koji na sluša i gluposti predsjednika", bez dlake na jeziku uzvraća Linić.

Pa stranačkom vodstvu još poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Način kako funkcionira Zoran Milanović je neistomišljenike eliminirati, oblatiti i zgaziti. Svjestan sam da i dio onih koji sa svojim funckijama ovise o Milanoviću, dio onih kojima je stalo da vlada nastavi rad neovisno kako radila da će kod tih biti vrlo teško odlučivati. Prepuštam njima i njihovoj savjesti", kaže Linić.

Upravo onaj koji ga je javno kritizirao, a špekuliralo se i da želi njegovo mjesto - u Linićevu odlasku ne vidi gubitak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi imaju svoj radni vijek, dali su ono što su mogli, neki puno, neki manje manje, Slavko Linić je prisutan u politici 25 godina, puno toga je dao i SDP-u i hrvatskoj vladi tako da ako je to njegova odluka mislim da se radi o zasluženoj mirovini", uvjeren je Maras.

Hoće li Linića, umjesto časne mirovine, dočekati izbacivanje iz stranke, moglo bi se znati već u srijedu, kad se sastaje predsjedništvo SDP-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da to pokuša, volio bih jer to bi onda značilo veliki teret na ljudima u SDP-u koji zaista moraju ocijeniti što to radi Milanović, a što radi Linić Slavko. Prema tome, na njemu je da povuče poteze, odluke može donijeti na Predsjedništvu koje je dobrim dijelom njemu sklono prema tome može. Ostaje pitanje hoće li imati hrabrosti", kaže Linić.

Osim o njegovoj sudbini, na Predsjedništvu, pa i na Glavnom odboru u subotu, mogla bi se povesti žestoka rasprava i o porazu na Euroizborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo