PRIČA O FOTELJAMA / Ovo je šest zastupnika HDSSB-a

Image
Foto: PIXSELL

Vladimir Šišljagić nedavno je ponosno predstavio zastupnike HDSSB-a koji će u sedmom sazivu Sabora nastaviti politiku Branimira Glavaša.

22.12.2011.
8:30
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, predstavio je danas šest saborskih zastupnika iz te stranke izabranih u 7. saziv Hrvatskog sabora, te zahvalio svim građanima koji su izašli na parlamentarne izbore, posebno onima koji su dali svoj glas HDSSB-u.

Izborne rezultate stranke Šišljagić je ocijenio odličnim, istaknuvši kako su u odnosu na tri saborska zastupnika izabrana na prošlim izborima, sada osvojili duplo više mandata.

U Hrvatskom saboru iz HDSSB-a u idućem će sazivu biti dr. Dinko Burić, Ivan Drmić, Zoran Vinković i Igor Češek iz IV. izborne jedinice te dr. Boro Grubišić i dr. Dražen Đurović iz V. izborne jedinice. Umjesto župana Vladimira Šišljagića, koji je bio nositelj HDSSB-ovih lista i osječkog gradonačelnika Krešimira Bubale, prvog na listi, u Sabor idu Zoran Vinković i Igor Češek.

Šišljagić je istaknuo kako su dosadašnji saborski zastupnici poznati javnosti, dok je novi zastupnik Igor Češek (1980.) iz Virovitičko-podravske županije inženjer poljoprivrede i apsolvent diplomskog studija na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, a Dražen Đurović iz Požege, iz V izborne jedinice, po struci je specijalist opće kirurgije.

Predsjedništvo stranke donijelo je i odluku da predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a u Saboru bude Dinko Burić, predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a.

Na novinarski upit smatra li da će imati bolje odnose s vladajućom Kukuriku koalicijom, za razliku od dosadašnje HDZ-ove vlasti, Šišljagić je rekao kako suradnja mora biti u interesu hrvatskih građana, dodavši da se zna koji su glavni ciljevi HDSSB-a - razvoj Slavonije i Baranje, ali i boljitak cijele Hrvatske.

Na pitanje što misli o medijskim nagađanjima da će mjesto potpredsjednika Hrvatskog sabora iz redova oporbe pripasti laburistima, navodno zbog stajališta Kukuriku koalicije prema Branimiru Glavašu, Šišljagić je rekao kako je siguran da će HDSSB dobiti sva ona mjesta koja im kao oporbi pripadaju, a to svakako, rekao je, nisu ministarske fotelje koje ih niti ne zanimaju. Dodao je kako o svemu tome nije bilo ni riječi, "a kada se o tome bude raspravljalo javnost će biti obaviještena".

Dinko Burić je naglasio kako ne postoji "ta funkcija ili fotelja zbog koje bi se HDSSB-e odrekao Branimira Glavaša".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo