U banani smo ili gajbi banana / 'Pa dokle će Hrvatska biti ovca za šišanje?'

Image

'Monetarna politika vodi se na šanku, na skupim jahtama, a pogoduje se tajkunima uvoznicima. Osam milijardi eura se izveze godišnje iz Hrvatske. Znači, mi financirano ozdravljenje drugih država. Pa dokle će Hrvatska biti ovca za šišanje?", upitao je danas u Saboru zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić.

12.2.2013.
12:00
VOYO logo

"Nema drugog izbora nego smanjiti proračunski deficit, i to ne preko prihodovne strane jer se prihodovna strana teško više može povećavati", poručio je danas zamjenik guvernera HNB-a Relja Martić podnoseći Saboru Polugodišnju informaciju o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike za prvih šest mjeseci 2012. godine.

Martić je istaknuo kako rast u Hrvatskoj već petu godinu zaredom ograničavaju nepovoljna kretanja u okruženju, ali još više i slaba konkurentnost hrvatskog gospodarstva, loša poslovna klima i izostanak investicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Način provedbe monetarne politike RH odmah je 'napao' zastupnik Hrvatski laburista Branko Vukšić.

"Hrvatska narodna stranka, pardon, banka, al' vjerojatno je i stranka. Tko postoji radi koga, građani zbog HNB ili obrnuto?! HNB nije napravio ništa za nas, ali je za budžete stranih zemalja", upitao je Vukšić ostale zastupnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ekonomska politika Ive Sanadera i bivše Vlade dovela je Hrvatsku u bananu, ali politika koju vodi aktualna Vlada vodi Hrvatsku u gajbu banana", upitao je u Saboru HDSSB-ovac Dinko Burić.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

"Zašto podatke o prvih šest mjeseci prošle godine nismo dobili u rujnu nego tek sada?", pun pitanja bio i njegov kolega Boro Grubišić, komentirajući podatke iz izvješća koji pokazuju kako je inozemni dug porastao za 835 milijuna kuna, s 45,7 na 46,6 milijardi.

"Otac Slavko Linić, majka guverner HNB-a, a Hrvatska neželjeno dijete, siročad na vjetrometini stranog kapitala i banaka. Monetarna politika vodi se na šanku, na skupim jahtama, a pogoduje se tajkunima uvoznicima. Osam milijardi eura se izveze godišnje iz Hrvatske. Znači, mi financirano ozdravljenje drugih država. Pa dokle će Hrvatska biti ovca za šišanje?", rezignirano je upitao Grubišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo