ČOVJEČANSTVO UGROŽENO / Pandemija samo što nije krenula

Image

Pandemija svinjske gripe pred vratima je. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) stupanj opasnosti povisila je na 5 od mogućih 6. ŠeficaWHO-a kaže da je čitavo čovječanstvo ugroženo.

29.4.2009.
20:40
VOYO logo

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u srijedu je objavila kako je nastupio peti od šest mogućih stupnjeva opasnosti od pandemije svinjske gripe.

To konkretno znači da je svijet u neposrednoj opasnosti da ga pohara smrtonosni virus H1N1, s obzirom da je njegovo prenošenje s čovjeka na čovjeka tijekom neprekinutog vremenskog perioda zabilježeno u najmanje dvjema državama jedne te iste regije. Prema službenom obrazloženju ovoga stupnja, pandemija samo što nije krenula, a "vremena za finaliziranje organizacije, komunikacije i implementacije mjera za njezino ublažavanje ima malo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefica WHO-a Margaret Chan kaže da se još nada kako će imati i neke dobre vijesti, ali je svim državama svijeta preporučila da se pripreme za najgore. "Dok god traje pandemija, ugroženo je čitavo čovječanstvo", rekla je Chan dodajući da je svijet danas za pandemiju ipak pripremljeniji no ikada. "Prvi put u povijesti možemo pratiti širenje virusa u realnom vremenu", kazala je.

Farmaceutsku industriju je pozvala na pojačane napore u pronalasku cjepiva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, virus je dosad ubio 159 ljudi u Meksiku i jedno dijete u SAD-u, a u još osam država potvrđena je njegova prisutnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo