Miran suživot među religijama / Papa se sastao sa predstavnicima drugih religija

Crkva poštuje sve druge religije, rekao je papa Franjo u srijedu tijekom susreta u Vatikanu s predstavnicima drugih kršćanskih zajednica i drugih vjeroispovjesti kada je zajamčio nastavak kročenja ekumenskim putem njegovih prethodnika.

20.3.2013.
19:20
VOYO logo

"Katolička crkva je svjesna važnosti prijateljstva i poštivanja među raznim vjerskim tradicijama", rekao je papa Franjo.

Papa je pozdravio predstavnike Istočnih katoličkih crkvi, pravoslavce i zapadne protestantske crkve i naglasio jedinstvo među svim ljudima koji vjeruju u Isusa i potrebu lojalne suradnje svih kršćanskih vjeroispovjesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici židova, muslimana, budista, jainista i sika su bili nazočni na tom susretu s novim Papom.

"Cijenim vašu nazočnost u kojoj vidim želju za suradnjom za dobrobit čovječanstva", rekao je papa Franjo naglasivši važnost mirnog suživota među religijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrativši se brojnom židovskom izaslanstvu od 16 visokih predstavnika, Papa je naglasio posebnu duhovnu vezu koja ujedinjuje kršćane i židove.

"Zahvaljujem na sudjelovanju svim vjerskim tradicijama, posebice muslimanima koji mole za božju milost", nastavio je Papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi Papa koji dolazi iz redova Isusovaca, istaknutih misionara, ocijenio je da sve religije mogu učiniti više za nasiromašnije i najslabije.

On je istaknuo da ne bi trebalo dozvoliti prevladavanje dimenzije u kojoj se čovjek svodi na ono što konzumira i proizvodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo se obratio i onima koji ne vjeruju i naglasio "bliskost sa svim muškarcima i ženama koji se ne prepoznaju ni u jednoj vjerskoj tradiciji, ali su u potrazi za istinom, dobrotom i ljepotom, tj. istinom, dobrotom i ljepotom Boga".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo