UN OKREĆE GLAVU / Pedofilski skandal trese UN: Mirotvorci zlostavljali djecu u Africi?

Image

Šveđanina koji je vlastima prijavio da francuski mirotvorci zlostavljaju djecu u Africi, umjesto da ih štite, UN je suspendirao

29.4.2015.
21:33
VOYO logo

PARIZ - UN je suspendirao Šveđanina Andersa Kompassa jer je francuskim vlastima prijavio seksualno zlostavljanje djece od strane francuskih mirotvoraca u Srednjoafričkoj Republici.

Kompass tvrdi da su se zlostavljanja dogodila 2014. kada je misija UN-a raspoređena u Banguiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđanin koji je radio u Ženevi kao šef terenskih operacija, suspendiran je zbog kršenja protokola, odnosno jer je povjerljivi dokument pod nazivom "Seksualno zlostavljanje djece od strane međunarodnih oružanih snaga", u kojemu se nalaze detalji silovanja, sodomije i izgladnjivanja siročadi od strane francuskih trupa koje su ih trebali štititi, proslijedio francuskim vlastima jer UN nije poduzeo ništa kako bi zločine spriječio i počinitelje kaznio.

"Redovno seksualno zlostavljanje od strane mirovnjaka koje je ovdje otkriveno i okretanje glave UN-a na drugu stranu je zastrašujuće. Tužna istina je da to nije rijetkost. Instinktivni odgovor UN-a na zlostavljače u svojim redovima je ignoriranje, poricanje i prikrivanje. To mora biti podvrgnuto istrazi nezavisne komisije koja bi imala potpuni pristup slučaju", kazala je Paula Donovan zastupnica organizacije Aids Free World koja je dokument proslijedila The Guardianu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađi od zlostavljanih dječaka imao je devet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo