NEOBIČNO JAKI SIMPTOMI / Petorica u komi zbog uboda krpelja

Image

Čak šestero pacijenata je u zagrebačku Infektivnu bolnicu došlo s iznimno jakim simptomima meningoencefalitisa. Petorica su životno ugrožena.

30.6.2010.
5:46
VOYO logo

ZAGREB - U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" hospitalizirano je šest pacijenata s teškim oblikom krpeljnog meningoencefalitisa, izjavio je pročelnik Zavoda za intenzivnu medicinu te Klinike dr. Bruno Baršić.

Kod pet pacijenata radi se o teškim paralitičkim oblicima krpeljnog meningoencefalitisa i ti su pacijenti na aparatima za umjetno disanje, dok je kod jednog pacijenta riječ o teškom obliku bolesti, ali taj pacijent nije životno ugrožen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijenti priključeni na aparate imaju teški poremećaj svijesti i za sada je neizvjestan ishod njihova liječenja, istaknuo je dr. Baršić.

Dodao je i kako se kod svih oboljelih provodi umjetna hipotermija, odnosno hlađenje na 32 stupnja kako bi se sačuvao mozak i taj je postupak pokazao dobre rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oboljeli odrasle su osobe od 30 do 60 godina iz ruralnih sredina i to iz sjeverne Hrvatske, rekao je dr. Baršić, naglasivši kako oboljeli nisu iz Zagreba niti iz zagrebačke okolice.

Oboljeli su u Kliniku "Dr. Fran Mihaljević" primljeni početkom mjeseca lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Baršić navodi kako se šumari, lovci i svi koji zbog posla borave u prirodi, mogu cijepiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike