Ispovijest obitelji / Pijani vozač pretvorio oca troje djece u doživotnog invalida

Te večeri je, kao i svake druge, djelatnik Čistoće krenuo je na posao u noćnu smjenu. I dok je marljivo radio, pijani vozač naletio je na njega i smrskao mu noge. Dva tjedna nakon stravične nesreće, njegova je obitelj smogla snage stati pred kamere.

28.2.2013.
18:16
VOYO logo

Bila je to noćna služba kao i svaka druga. Sve dok na vozilo Čistoće u zagrebačkoj Klaićevoj ulici prije desetak dana nije naletio pijani vozač. I u samo jednoj sekundi MirkaMarića, oca troje djece, pretvorio u doživotnog invalida. Njegova je supruga dojurila u bolnicu i tada doznala strašnu istinu.

"Liječnik mi je rekao da je borba za suprugov život uspjela, uspjeli smo mu spasiti život. Onda mi je rekao - ali problem mu je u nogama. Prvo je ostao bez jedne noge, a onda mi je rekao da se borio da spasi drugu cijelu noć, ali da nije uspio", priča Mirkova supruga Anita.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna im je noć promijenila život. Peteročlana obitelj živi u Dugom Selu. "Dječica znaju sve. Ja sam s njima toliko razgovarala o svemu. Moram ih odvesti i moraju znati što ih čeka", kaže Anita.

Upravo zbog djece nije bilo vremena za očajavanje! Tragediju je trebalo prihvatiti. A Marićima su u tome pomogli brojni poznati i nepoznati dobrotvori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Život ide dalje. Dečki iz Čistoće su toliko stali uz nas, toliko nam pomažu, i daju podršku i suprugu i meni. Jedna druga obitelj, šta da kažem."

Djelatnici Čistoće već su se sljedećeg dana okupili u akciji pomoći svojem kolegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaspolenici su se samoorganizirali i počeli skupljati materijalna sredtsva za pomoć. Isto tako unutar podružnice smo to objavili i preko našeg intraneta u Holdingu te smo ostale podružnice alarmnirali", rekao je BranimirValašek. Do sada su skupili oko pedeset tisuća kuna.

"Nadamo se da će rehabilitacija ići u smjeru da će on biti radno sposoban, naravno ne za poslove koje je radio i da ćemo se naći prikladno mjesto za njega. Jer se radi o mladom čovjeku od 32, 33 godine", kaže Valašek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko se osjeća puno bolje. Uskoro bi trebao napustiti bolnicu i prihvatiti život koji mu je u naslijeđe ostavio jedan pijani vozač.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo