PSIHIJATRI ZAKLJUČILI / 'Pistorius je bio u stanju procijeniti da je ono što čini vrlo loše'

Image
Foto: AP Images

Saslušanje je prekinuto 20. svibnja kako bi se Pistoriusu omogućio pregled u psihijatrijskoj bolnici u Pretoriji i dobila nezavisna dijagnoza nakon što je obrana sugerirala da boluje od općeg anksioznog poremećaja koji potječe iz djetinjstva.

30.6.2014.
11:36
AP Images
VOYO logo

Suđenje južnoafričkom paraolimpijskom šampionu OscaruPistoriusu, koji je optužen za ubojstvo svoje djevojke, nastavljeno je u ponedjeljak u Pretoriji nakon duge odgode zbog mentalne procjene koja je zaključila kako je u vrijeme nemilog događaja 2013. snosio punu kaznenu odgovornost.

"Pistorius nije imao mentalne ni tjelesne smetnje koje bi ga učinile kazneno neodgovornim za čin za koji ga se optužuje", zaključilo je četvero stručnjaka zaduženo za procjenu sportaša, po njihovu izvješću koji je pročitao tužitelj Gerrie Nel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pistorius je bio u stanju procijeniti da je ono što čini vrlo loše", dodao je on, ističući da su troje psihijatara i jedan psiholog došli do istih zaključaka, iako izloženih u dva odvojena izvješća.

Saslušanje je prekinuto 20. svibnja kako bi se sportašu omogućio pregled u psihijatrijskoj bolnici u Pretoriji i dobila nezavisna dijagnoza nakon što je obrana sugerirala da Pistorius boluje od općeg anksioznog poremećaja koji potječe iz djetinjstva, a koji je mogao pridonijeti njegovu fatalnom činu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BarryRoux, Pistoriusov odvjetnik, nije se neposredno izjasnio o zaključcima stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo