IZUMITELJSKI SAJAM / Plahte s Viagrom novi izumiteljski hit

Image

Plahte je predstavio mladi Španjolac, a Hrvati su odnijeli čak 15 nagrada. Mnogi su već dobili poslovne ponude za svoje izume.

19.10.2009.
7:44
VOYO logo

LONDON - Najveće zamimanje 9. sajma inovacija u Londonu su privukle afrodizijačke plahte koje je predstavio Španjolac Pep Torres.

"To je revolucija romantike i plahte će ljubavnom životu dodati strast i nanotehnologiju", izjavio je Torres britanskim medijima. Njegove su plahte natopljene viagrom koja ulazi u tijelo te se očekuje da će izazvati veliko zanimanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski inovatori su se iz Londona vratili sa čak 15 medalja -  tri dvostruka zlata, pet zlatnih, šest srebrnih i jednom brončanom medaljom. Dvostruku zlatnu i jednu zlatnu medalju je osvojila Ivana Drčec koja je predstavila REFIT software, informacijski software za upravljanje proizvodnim procesima. Software se već primjenjuje u Remontnom brodogradilištu u Šibeniku, piše Jutarnji list.

Dvstruku zlatnu i srebrnu medalju je dobio sustav za zaštitu autorstva Vilka Žiljka, Klaudija Papa, Ivane Žiljak i Jane Žiljak-Vujić, a velik je interes izazvao i vertikalni parking za bicikle Radovana Martina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatnu medalju za izum "Busy basket", košaricu za nošenje prijenosnog računala i poslovne torbe na biciklu osvojila je Zagrepčanka Dijana Pečkaj-Vuković, dok je  Božidar Smok nagrađen je zlatom za Aeroline, uređaj za masažu tijela zračnim mlazom.

Srebrna odličja osvojili su Vatroslav Matulina iz Varaždina za kišobran Varaždinko, Dino Matijašević za Ilumipad (svjetleći podložak za potpisivanje kartica i vraćanje novca) i Tomislav Bronzin za Protect@work (sustav koji omogućava znatnu uštedu sredstava u području zaštite na radu.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo