OBRAT U ŠIROKOM BRIJEGU / Pobjegao ubojica Vedrana Puljića!

Osumnjičeni Oliver Knezović pobjegao je policiji u utorak, pola sata poslije ponoći. Knezović se dan ranije sam predao i navodno priznao da je ubio 24-godišnjeg navijača Sarajeva.

6.10.2009.
7:19
VOYO logo

SARAJEVO -  Oliver Knezović, osumnjičeni za ubojstvo 24-godišnjeg navijača Sarajeva Vedrana Puljića, pobjegao je iz pritvora u Širokom Brijegu u utorak pola sata poslije ponoći.

Informaciju je potvrdio glasnogovornik MUP-a Zapadno-hercegovače županije Damir Čutura, no nije otkrio detalje njegova bijega. Dodao je samo da se za bjeguncem intenzivno traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudski policajci Ivan Bajić i Marinko Barbarić, kojima je Knezović pobjegao, su suspendirani, a u tijeku je istraga koja treba utvrditi jesu li oni učinili i kazneno djelo", izjavio je predsjednik Vrhovnog suda Federacije BiH Amir Jaganjac.

Osim Knezovića, hercegovačka je policija privela još sedam osoba, uglavnom pripadnika navijačke skupine "Horde zla" iz Sarajeva. Oni su nakon provedene kriminalističke obrade predani tužiteljstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljica u Širokom Brijegu je sedmoricu Sarajlija pustila iz pritvora u kojem je zadržan samo Knezović.

"Tutin vojnik" pobjegao u Hrvatsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knezović se dragovoljno predao policiji u ponedjeljak navečer, a prema dostupnim informacijama potvrdio je kako je tijekom nedjeljnih izgreda u Širokom Brijegu nasumično pucao iz kalašnjikova. Navodno je izjavio kako je to učinio u samoobrani. Još uvijek se ne zna je li Puljić stradao od metka iz Knezovićevog kalašnjikova.

Patolog Hamza Žujo koji je obavio obdukciju tijela ubijenog Puljića u ponedjeljak je izjavio kako je Puljić smrtno stradao od metka koji mu je iz pištolja ispaljen u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu BiH mediji, Knezović je bivši pripadnik Kažnjeničke bojne Hrvatskog vijeća obrane kojom je zapovijedao osuđeni ratni zločinac Mladen Naletilić Tuta. Nagađa se i da je osumnjičeni ubojica spas potražio preko granice, u Hrvatskoj.

Opsadno stanje u Širokom: Prosvjednici nasrnuli na zgradu Vlade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Širokom Brijegu i u utorak ujutro je vladalo opsadno stanje.Oko 1500 prosvjednija okupilo se ispred zgrade županijske Vlade tražeći, između ostalog, smjenu premijera Zvonka Jurišića zbog puštanja na slobodu sedmorice navijača Sarajeva.

Navijači su pušteni iz pritvora nakon dogovora dopredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe, županijskog premijera i dežurne tužiteljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani Širokog Brijega su zbog toga ogorčeni, a pred zgradom županijske Vlade tražile su se ostavke odgovornih. Navijačka skupina nogometaša Širokog Brijega, Škripari, zatražila je na skupu otkrivanje identiteta osoba iz Sarajeva koje su privedene i koje su, kako navode, "pod pritiskom pušteni na slobodu".

U priopćenju kojeg su poslali ograđuju se od bilo kakvog sudjelovanja u oružanim obračunima te tvrde da su njih napali "huligani iz Sarajeva"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, zahtijevali su odgovor na pitanje zašto nije provedena istraga o počiniteljima pokušaja ubojstva Željka Zadre, starijeg stanovnika Širokog Brijega koji je nastradao u neredima .

Skupu je nazočila imajka odbjeglog Olivera Knezovića, Ružica, koja je za RTL izjavila kako je, budući da sa suprugom živi u Sarajevu, morala zbog sigurnosnih razloga napustiti dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjedi su bili na rubu incidenta kada je dio prosvjednika pokušao upasti u zgradu Vlade. Novi, masovniji prosvjedi, najavljeni su za četvrtak u podne.

Snimka navijača Sarajeva s pištoljem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je policija u ponedjeljak objavila snimke izgreda, na internetskim je portalima objavljen i video zapis sigurnosnih kamera sa stadiona u Širokom Brijegu. Internetski portali u Mostaru objavljuju da se na tim snimkama vide navijači Sarajeva od kojih jedan prijeti prolaznicima s pištoljem u ruci.

U videoprilogu pogledajte policijske snimke nereda u Širokom Brijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo