ministri optimistični / Počela je špica sezone: A gdje su turisti?

Počela je prava špica sezone. Ovaj će vikend tako kroz Lučko prema moru proći oko 110.000 vozila. Sretan put došla su im poželjeti čak trojica ministara koji su uz korisne letke pokazali i znanje stranih jezika. Dobro raspoloženje kvarile su jedino brojke o manje stranih putnika i vozila na cestama.

19.7.2013.
18:49
VOYO logo

Udarni turistički vikednd počeo je udarcem rampe u automobil. No, pred ministrom prometa na naplatnoj postaji Lučko sve se ekspresno dovelo u red pa je ministarska dobrodošlica mogla početi:

Oko 3.500 vozila na sat, koliko ih danas prolazi prema moru, nisu previše smetali jer svi problemi rješavali su se odmah i na najvišoj razini.

Ministri su prije svega stigli kako bi turistima dali informaciju više o Hrvatskoj i ljetnim vrućinama koje vladaju na obali.

"Malo se pazi da ti ne udari sunce, odmori se i izbjegavaj biti vani od podne do pet", savjetovao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

"Kad je jako, sunce onda vam preporučam da idete u neki bar osvježiti se, a onda ponovno na kupanje", dodao je ministar turizma Darko Lorencin.

Koliko će se ove godine turista okupati u Hrvatskoj, još je neizvjesno.

"Dolazim upravo sa turističkog vijeća gdje su izneseni vrlo šaroliki podaci po pitanju trenutnog boravka na području Republike Hrvatske. Moramo se ipak strpiti i pričekati kraj ovog mjeseca da onda prokomentiramo i ove podatke", rekao je Lorencin.

Ministar prometa priznaje da je vozila na autocestama dva ili tri posto manje nego lani, ali zato je, kaže, više aviona i kruzera.  

"Jedne godine će biti dva posto više, a druge godine dva posto manje. Ovisi o preferencijama turista. jedne godine će doći u Hrvatsku, a druge godine će ići u Grčku. Na to se moramo naviknut", pojasnio je svoje viđenje situacije ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Upravo će iduća tri vikenda biti ključna da se dozna što su turisti odabrali ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo