ŽIVOT SVE GORI / Počela pobuna na otoku Visu

1246 ih je, pravo su nacionalno bogatstvo i nešto po čemu Hrvatsku prepoznaju u cijelom svijetu. No, unatoč obećanjima svih vlasti dosada - život na otocima ne postaje kvalitetniji koliko bi trebao. I baš kad je ovog ljeta sam premijer zaključio da se ondje živi bolje nego na kopnu, stiže najnoviji demanti s udaljenog Visa. Ionako rijetke brodske linije održava brod kojem smetaju malo jači vjetar i nemirno more.

31.8.2012.
19:17
VOYO logo

Trajektom do Visa. Po mirnom vremenu ugodna vožnja, no na ovom trajektu, tvrde Višani - čim zapuše malo jači vjetar, nastaju problemi.

Prije pet dana jaka tramuntana valjala je trajekt, a more se ulijevalo u garažu. Prvih nekoliko redova automobila more je kupalo tijekom gotovo cijele plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajekt Jadran koji posljednjih desetak dana vozi umjesto Petra Hektorovića Višani tvrde - za plovidbu do tako udaljenog otoka nije dobar. U nedjelju brod zbog vjetra nije isplovio za Split, pa su neki turisti spavali u automobilima i parku.

Ogorčeni su zbog trajekta koji, smatraju, ne zadovoljava uvjete za plovidbu do Visa. Predsjednik gradskog vijeća žalio se ministarstvu i Jadroliniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Jadroliniji tvrde da je Jadran  samo privremeno rješenje. Petar Hektorović posuđen je Korčuli, jer se tamo pokvario trajekt.

No Višani strahuju da je i ovo samo privremeno rješenje da ih se smiri - i odgodi blokada luke koju su najavljivali, a da će njihove aute za svakog jačeg vjetra - ponovno kupati more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo