PROBLEM OKO SUDSKOG VIJEĆA / Počelo i odmah prekinuto suđenje Ivici Kirinu!?

Image
Foto: Goran Stranzl/Pixsell

Suđenje bivšem ministru unutarnjih poslova, kojega se tereti da je oštetio MUP surađujući s marketinškom agencijom Fimi media, počelo je i odmah do daljnjeg prekinuto zbog problema s članom sudskog vijeća.

7.3.2014.
10:49
Goran Stranzl/Pixsell
VOYO logo

Tijekom čitanja dokumentacije danas je tijekom prve rasprave na zagrebačkom Županijskom sudu ustanovljeno da je Krešimir Devčić kao tadašnji sudac istrage za Fimi mediju 2010. potpisao jedan nalog za pretragu.

Obzirom na to da je Devčić član sudskog vijeća koje sudi Ivici Kirinu, a u pravilu nije dopušteno da isti sudac sjedi i u Vijeću - Devčić je zatražio svoje izuzeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprava prekinuta do daljnjega i mora se sastaviti novo sudsko vijeće u ovom postupku.

Inače, rasprava je danas počela pitanjem suca Ratka Šćekića - "Jeste li vi Ivica Kirin, zvani Kiro?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK tereti Kirina da je od 2006. do 2008. na traženje tadašnjeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića poslovao s Fimi medijom znajući da se tako prikuplja novac za financiranje HDZ-a.

USKOK tvrdi da je zbog Kirinove zloporabe položaja i ovlasti državni proračun oštećen za oko 7,5 milijuna kuna.

"Ivica Kirin je naložio stručnim službama da posao izrade spota o sigurnosti cestovnog prometa za TV i radio daju Fimi mediji, iako je znao da postoje i jeftinije ponude te da će novac plaćen Fimi mediji bit iskorišten za financiranje HDZ-a", rekla je u uvodnom izlaganju zamjenica ravnatelja USKOK-a .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stranzl/Pixsell
Image
Foto: Goran Stranzl/Pixsell

Kao svjedoci na ovo će se suđenju pojaviti djelatnici MUP-a, Fimi medije i svjedoci koji su usko surađivali s optuženikom.

"Nisam kriv", rekao je Kirin koji poriče sve navode optužnice.

"Tužitelj mora dokazati kazneno djelo, teret dokazivanja je na njemu... Ovdje se optužba bazira na nezakonitom ispitivanju svjedoka. Barišić i Jurak su umjetnim razdvajanjem spisa Fimi media u ovom slučaju postali svjedoci, a u Fimi mediji su okrivljenici...  Zakon propisuje da se takvi svjedoci moraju ispitivati na jedan sasvim drugi način, oni ovdje nisu ni ispitani kao svjedoci. Nama se nudi 'false' situacija gdje se B i J mogu iskupiti tako što terete druge osobe... Uz to, činjenica da je Kirin bio ministar - to ne znači da se sve može pripisati samo njemu, pa postoje i drugi zaposlenici koji su bili ukljuceni u ovo", izjavila je u uvodu Višnja Drenski Lasan, odvjetnica Ivice Kirina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stranzl/Pixsell
Image
Foto: Goran Stranzl/Pixsell

Ujedno je zatražila od suda da Kirin sjedi pored nje, s obzirom da su ga smjestili nekoliko metara dalje. To je odobreno.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo