POSEBAN OPREZ / Počeo pakleni vikend, opasnost od toplinskog vala!

Image
Foto: PIXSELL

U iduća četiri dana opasnost od toplinskog vala bit će povećana u cijeloj Hrvatskoj, osobito u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije, a gotovo posvuda se očekuju tople noći.

7.7.2012.
10:00
PIXSELL
VOYO logo

Kako ulazimo u srce turističke sezone tako i temperature rastu. Stoga, savjetuje se poseban oprez jer iduća četiri dana bit će paklena.

U subotu, bit će sunčano uz malo oblaka, a samo u Istri i na širem riječkom području ponegdje je moguć jači razvoj oblaka uz pljusak i grmljavinu. Vjetar će biti slab, na otvorenom moru sjevernog dijela Jadrana do umjeren sjeverozapadnjak, a poslijepodne uz obalu srednjeg i južnog Jadrana mjestimice umjeren jugozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnja temperatura bit će između 16 i 21 Celzijev stupanj, na Jadranu od 22 do 27 stupnjeva. Najviša dnevna od 30 do 35, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije od 35 do 38 Celzijevih stupnjeva, zbog čega će tamo opasnost od toplinskog vala biti velika, dok će u ostatku Hrvatske biti umjerena.

Osobito sunčano bit će u nedjelju i ponedjeljak. Očekuje se sparno i u većini krajeva vrlo vruće. Opasnost od toplinskog vala bit će velika, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije i vrlo velika, a gotovo posvuda se očekuje topla noć, osim u gorskim krajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak u kopnenom području očekuje se porast naoblake, a u sjeverozapadnim i sjevernim krajevima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Potkraj ponedjeljka vjetar će okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak, a potkraj utorka na Jadranu će okrenuti na buru.

Vrijeme će biti ugodnije i malo manje vruće, ali će i dalje postojati umjerena opasnost od toplinskog vala u većem dijelu Hrvatske, dok će u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije biti velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo