POGINULO ČETVERO LJUDI / Podignuta optužnica zbog lančanog sudara u tunelu Krpani

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo optužene sumnjiči za ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom, a bude li optužnica potvrđena sudit će im se na Županijskom sudu u Karlovcu.

30.12.2014.
17:20
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Podignuta je optužnica protiv HAC-ove podružnice za održavanje i četvorice zaposlenika koji su, po tvrdnjama tužiteljstva, propustili posuti kolnik na viaduktu Krpani što je rezultiralo lančanim sudarom u kojem su lani krajem studenog poginule četiri osobe, dok ih je šesnaest ozlijeđeno.

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo optužene sumnjiči za ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom, a bude li optužnica potvrđena sudit će im se na Županijskom sudu u Karlovcu, izvijestilo je državno odvjetništvo ne navodeći imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljenicima se stavlja na teret da su kao zaposlenici tvrtke odgovorne za održavanje i naplatu cestarine, svaki od njih odgovoran za poslove iz svojeg područja, u obavljanju poslova postupali suprotno propisima.

Optužnicom se tako ophodara i voditelja tehničke jedinice tereti se da su propustili posipati kolnik autoceste A1 na dionici tunel Sveti Rok-čvor Sveti Rok, iako je vremenska prognoza upućivala na potrebu preventivnog posipavanja kolnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno se pomoćnika direktora sektora za tehničke poslove i šef odjela za elektro i strojarsko održavanje u sektoru za održavanje tereti da su propustili poduzeti potrebne radnje kako bi se otklonili kvarovi na meteorološkoj stanici na vijaduktu Krpani zbog čega ona nije centru za nadzor prometa dostavljala podatke o stanju kolnika.

Ti su propusti rezultirali prometnom nesrećom koja se dogodila na autocesti A1 na vijaduktu Krpani 30. studenog 2013. i u kojoj su četiri osobe smrtno stradale, a šesnaest je osoba ozlijeđeno. Jedan od poginulih u toj nesreći na autocesti u Lici je 29-godišnji policajac iz Gospića koji se zaustavio nakon nesreće kako bi pomogao sudionicima nesreće i spriječio daljnje sudaranje automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo predlaže da se četvorici okrivljenika izrekne sigurnosna mjera zabrane obavljanja djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo