PREVISOKI HONORARI / Pogačnik dao ostavku zbog 100.000 eura

Image

Supredsjedatelj hrvatsko-slovenskog povjerenstva za pripremu arbitraže o granici odlazi jer ga Slovenci kritiziraju zbog visine njegovih primanja.

30.1.2009.
8:39
VOYO logo

LJUBLJANA - Supredsjedatelj hrvatsko-slovenskog povjerenstva za pripremu arbitraže o granici Miha Pogačnik dao je ostavku samo dva dana nakon njezina posljednjeg sastanka u Šmarješkim toplicama i to zbog kritika koje je dobio na račun honorara od 100.000 eura. Taj je iznos Pogačnik dobio za prošlu godinu kao vanjski suradnik vlade u Ljubljani zbog čega su ga slovenski mediji doslovno razapeli.

Slovenci, a posebno oporba, smatraju da je novac koji se troši na povjerenstvo prevelik s obzirom na činjenicu da su dosad oko rješenja pitanja granice postignuti slabi rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogačnih je slovenskog premijera Boruta Pahora obavijestio da daje ostavku jer je u slovenskim medijima, kako tvrdi, organizirana prava "hajka" zbog njegovih visokih honorara. No, slovenskog je povjerenik možda najviše uzrujalo to što se čak i Pahor složio da je iznos od 100.000 eura pomalo nerealan. Pahor je stoga najavio da će zahtijevati reviziju ugovora koji je Pogačnik imao s vladom kao supredsjedatelj povjerenstva.

- Mislim da su honorari članova povjerenstva i supredsjedatelja Mihe Pogačnika previsoki. Mnogi slovenski dužnosnici obavljaju odgovorne zadaće za mnogo niže nagrade - rekao je Pahor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo