4.000 novih radnih mjesta / Pogledajte ambiciozan Vladin plan za zapošljavanje!

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je otvaranje 4.000 novih radnih mjesta u iduće dvije godine. Prvi natječaji za ambiciozni plan Poduzetnički impuls očekuju se već u travnju, dok bi prva sredstva trebala biti realizirana u srpnju.

26.3.2012.
14:04
VOYO logo

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavio je na konferenciji za novinare plan poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls te izmjene Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva, kojim se regulira proširenje djelatnosti Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije.

Takva investicija trebala bi osigurati 4.000 novih radnih mjesta te održati novih tisuću, a uložena sredstva trebala bi se vratiti u iduće tri godine.

"Želi se poticati pametan, održiv i uključiv rast malog i srednjeg poduzetništva u cilju stvaranja novih radnih mjesta", pojasnio je ministar Maras.

Konkretno, ovaj plan bi uključivao povoljno financiranje i jamstva, obrazovanje za poduzetništvo i obrtništvo, unaprjeđenje poduzetničkog okruženja te EU programe i projekte.

Prve objave natječaja očekuju se već u travnju, dok bi prva sredstva trebala biti realizirana u srpnju 2012. godine.

Ministar je također naglasio kako će Poduzetnički impuls vrijediti više od 700 milijuna kuna kad Hrvatska uđe u Europsku uniju.

Vlada je na sjednici održanoj u četvrtak, podržala plan poticanja poduzetništva i obrtništva za ovu godinu Poduzetnički impuls.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo