ŠTO NAS ČEKA U EU? / Pogledajte čega se legendarni Ćiro - boji!

'Danas je Hrvatska u jednoj euforiji, mi smo u Europskoj uniji. Imam jedan sportski instinkt koji me tjera na jedan pesimizam. Mislim da će EU donijeti nešto na što mi nismo navikli i da će trebati stanovito vrijeme da bi se mi adaptirali na taj rigidni režim koji nam oni nameću', iskren je bio Ćiro.

30.6.2013.
22:04
VOYO logo

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević nedavnoj je izjavio: Kažu da sam u Hrvatskoj starac, a u Kini mudrac. A što će Ćiro onda biti u Europskoj uniji?

"Potrudit ću se da sada budem logičan, a to mudrac i starac, to su stvari osobne interpretacije, ali činjenica je da me tu većina ljudi smatra starcem, a u Kini kažu da sam mudrac, ali nadam se da nisam ja tema. Danas je Hrvatska u jednoj euforiji, mi smo u EU. Imam jedan sportski instinkt koji me tjera na jedan pesimizam. Mi smo do sada egzistirali na svoju maštovitost, na svoju sitnu prevaru. Pa kad su naše institucije počele zatvarat ove što su muljali, najedanput nam se povećao broj nezaposlenih. Mislim da će Europska unija donijeti nešto na što mi nismo navikli i da će trebati stanovito vrijeme da bi se mi adaptirali na taj rigidni režim koji nam oni nameću", rekao je Ćiro u našem studiju u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zašto mu je Švicarska uzor?

"Oni nikad nisu ratovali jer su mudri i njihova mudrost je potvrđena u toliko navrata kroz povijest. Odbili su dva puta ulazak u Europsku uniju. Mi bi mogli biti bogatiji od njih, mogli bi biti jača nacija nego što su oni. Sa ulaskom u Eurospku uniju gubimo jedan dio svog vitalnog idnetiteta", objasnio je Ćiro, koji kaže da se boji jer uvijek može biti gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Nije važno koliko si bogat, koliko ćeš meni pomoć i da li smo mi zaslužili tu pomoć. To ovisi o našem ponašanju, a ne vjerujem da smo u stanju da se ponašamo adekvatno po njihovim zahtjevima. Bojim se da odosmo u vražju mater", iskren je bio Ćiro.

"Jako se plašim za hrvatski narod jer je toliko euforičan, sa toliko očekivanja, nadanja, a onda znaš kad te udari po glavi neimaština, egzistencijalni problemi... To su razlozi koji zabrinjavaju. Da li ćemo se mi prilagoditi uvjetima Europske unije, to ovisi o našoj spretnosti, našoj mudrosti i mogućnosti adaptacije na njih", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Ćire, u studiju su gostovali Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja, članovi legendarne riječke skupine Let3. Uvijek šaljivi, udijelili su par savjeta o životu u Europskoj uniji.

"Svojoj djeci bi poručili da uđu, isto kao i mi, pa će vidjet kako će im biti. Ali nek se klone pederizma. No, ovo je trenutak kad bi se trebali sjetiti nekih mudrosti poput one da je lako čovjeku izbit iz glave ćevabdžnicu, ali ćevape jako teško", rekao je Prlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

"Više neće biti granica pa smo mi proizveli jedan prah kojim bi mogli posipati granice i na taj način se zaštititi tog pederizma", dodao je Mrle te demonstrirao kako bi to izgledalo.

"Imali smo akciju protiv cijepljenja i sudeći po svim peticijama i reakcijama to je upalilo. A što se tiče gubitka identiteta, zanima me da li je ovaj dan bio zadnji Dan državnosti ili će sad ovaj datum postati novi praznik", upitao se Prlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo