hdz bilježi rast / Pogledajte rezultate prvog ovogodišnjeg istraživanja o rejtingu političara

Crodemoskop agencija Promocija plus provela je prvo mjesečno istraživanje o rejtingu stranaka i političara.

7.1.2015.
19:59
VOYO logo

Da su izbori danas, Živi zid Ivana Sinčića ušao bi u sabor, pokazuje to prvo ovogodišnje mjesečno istraživanje Crodemoskop agencije Promocija plus o rejtingu stranaka i političara.

Rast HDZ-a se nastavlja, pa je u odnosu na prosinac narastao za 2,6 posto i sada je na 29,3 posto, dok bi za SDP danas glasovalo 23,5 posto birača, što je 1,6 posto više nego u prosincu.
Treća stranka je, i dalje Orah, s 10,2 posto, no upravo ta stranka - s pojavom Živog zida gubi najviše glasača - čak 4,4 posto. Živi zid Ivana Sinčića dobio je ravno 7% glasova. Nijedna druga stranka ne prelazi izborni prag, a Kujundžićeva Hrvatska zora danas dobiva svega 0,8 posto.

Najpopularniji političar i dalje je aktualni predsjednik no rejting mu je pao za čak 6,2 posto, pa sada ima 25,6%. Na drugom je mjestu Kolinda Grabar Kitarović, koja raste na ljestvici najpopularnijih od početka kampanje. Treća je predsjednica ORaH-a, Mirela Holy.

Mjesto najnegativnijeg političara i dalje drži predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Sa samo jednim postotnim poenom manje, za vrat mu puše šef Vlade i SDP-a Zoran Milanović. Iza dvojice vodećih političara na listi najnepopularnijih su svi ostali.

Poraz za aktualnu vladu koja je na početku izborne godine ocijenjena najlošije u posljednje tri godine - ocjenom 1,96.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo je još jedan put pala ispod ocjene dva, a to je bilo u kolovozu 2014. Rad Vlade podržava jedva 20 posto građana, a protiv politike Milanovićeva kabineta izjasnilo se dvije trećine ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo