mini godišnji / Pogledajte tko je sve spojio Praznik rada s vikendom!

Praznik rada, kojeg od vikenda ove godine dijeli samo petak, onim vještima u spajanju idealna je prilika za mini godišnji odmor. Dok ministri tvrde da je njihovi timovi nisu iskoristili te najavljuju čak i rad vikendom, nekim državnim tvrtkama spajanje je dio kolektivnih ugovora.

30.4.2014.
18:44
VOYO logo

Prekrajanje kalendara uhodan je zanat u Hrvatskoj, a petak kao da priziva spajanje Praznika rada s vikendom. Hoće li to učiniti ministarstva, i ovaj je put zanimalo RTL-ove reportere.

"Radi se, radi se, puni dan", istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Neki najavljuju čak i radni vikend.

"U nedjelju ujutro letim za Grčku, u ponedjeljak i utorak sam dolje. Sutra, 1. svibanj je obljetnica Bljeska", ispričao je svoje planove ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

"Radimo puno radno vrijeme, ne spajaju se vikendi. Radimo i u petak i subotu, a neki će radit i sutra", dodao je ministar obrazovanja Željko Jovanović.

S druge strane Markova trga, mnogo opuštenije. Saborski zastupnici uskrsnu stanku počeli su 11. travnja, a u klupe se vraćaju sredinom svibnja. Ne čudi stoga što se današnjoj tematskoj sjednici o pravilima za europske izbore neki zastupnici, poput  HDZ-ovih, nisu ni pojavili.

"Bilo bi mi draže da su se i neke druge stranke uključile koje će sutra kukati kako je ovo nečije muljanje i činjenje stvari ispod žita", priznao je predsjednik Odbora za Ustav Peđa Grbin.

Na kolektivni mini godišnji, za razliku od većine privatnih poduzeća će i neke državne tvrtke. U petak ne radi ni administracija u sva tri glavna HŽ-ova poduzeća, Hrvatskim šumama i elektroprivredi. Šef HŽ Infrastrukture u toj odredbi kolektivnog ugovora ne vidi ništa loše.

"Prije su ljudi odlazili ranije sa posla, uzimali dan bolovanja, sami tražili dan godišnjeg... Sad je zapravo ozakonjeno i regulirano ono što je prije bilo neformalno provođeno. Četiri petine zaposlenih radi u turnusu i oni ne mogu koristit taj benefit nažalost", pojasnio je predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić.

Taj benefit nisu iskoristili Zavod za mirovinsko osuguranje, Porezna uprava i sudovi. Iduća prilika, četvrtak 19. lipnja – na blagdan Tijelova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo