NAPUŠTAJU GA GENERALI / Pokazao se Moamer Gadafi

Image

Libijski čelnik snimljen kako pozdravlja južnoafričkog predsjednika Jacoba Zumu. To je prvi put da je viđen u javnosti nakon 11. svibnja.

31.5.2011.
5:33
VOYO logo

TRIPOLI - Libijska državna televizija emitirala je snimku Moamera Gadafija kako pozdravlja južnoafričkog predsjednika Jacoba Zumu. To je prvi puta da je libijski čelnik viđen u javnosti nakon 11. svibnja.

Gadafi je pokazan kako pozdravlja Zumu, koji je doputovao kako bi pokušao doći do mirovnog sporazuma, i druge dužnosnike i onda odlazi s njima niz hodnik. Potom su Gadafi i Zumino izaslanstvo viđeni kako sjede u bijelim foteljama u velikoj prostoriji. Televizija nije navela gdje je sastanak održan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gadafi, čije su oružane snage posljednjih tjedana izložene sve jačem bombardiranju koalicijskih zrakoplova, nije viđen od 11. svibnja kada ga je libijska državna televizija pokazala na, kako je navela, sastanku plemenskih čelnika. To je pak bilo prvi put da se pojavio u javnosti od napada NATO-a na njegovu rezidenciju, pri čemu mu je ubijen sin.

Inače, osmorica libijskih časnika, među kojima je pet generala, napustilia su Gadafija i prešli na stranu pobunjenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi su časnici dio od 120 ljudi koji su ovih dana napustili Gadafija i otišli iz Libije. Nadamo se da će se i drugi pridružiti nama i libijskom narodu i napustiti tog tiranina i zločinca", rekao je bivši libijski ministar vanjskih poslova Abdel Rahman Šalgam na tiskovnoj konferenciji. Prema posljednjim informacijama, Gadafijeve trupe sada su na 20 posto kapaciteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo