PROŠLA POLOVICA KAZNE / Polančec traži da ga puste iz zatvora

Image

Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec podnio je zahtjev za prijevremenim puštanjem na slobodu, budući mu sredinom ožujka istječe polovica desetomjesečne zatvorske kazne.

28.2.2013.
11:58
VOYO logo

Polančec je osuđen jer je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću iz državnog proračuna platio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju.

Zakon propisuje da osuđenik na uvjetni otpust može biti pušten nakon izdržane polovine kazne. No, Polančecov odvjetnik Anto Nobilo upozorava da Ministarstvo pravosuđa, čije povjerenstvo o tome odlučuje, tumači kako prije isteka polovine kazne osuđenik ne može niti zatražiti prijevremeno puštanje na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako "Polančecov slučaj" u ožujku ne dođe pred povjerenstvo, koje se sastaje par puta godišnje, razmatrali bi ga tek za nekoliko mjeseci kada bi mu kazna ionako bila pri kraju. "Stoga sam tražio da budem prisutan idućoj sjednici povjerenstva kako bih ukazao da takva praksa odudara od zakona", kazao je Nobilo Hini.

On tvrdi i da je Polančec kao nekadašnji visoki državni dužnosnik i osoba pod "povećalom javnosti" tijekom izdržavanja kazne u zagrebačkom Remetincu, a potom i u Turopolju imao znatno stroži tretman od ostalih osuđenika na male kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije mu je odbijen zahtjev da tijekom izdržavanja kazne radi na slobodi, a do sada nikada nije koristio slobodan vikend", kazao je Nobilo. Dodao je da od svih pogodnosti Polančec koristi jedino mogućnost rada u krugu kaznionice pa dane krati tjerajući ptice s uzgajališta riblje mlađi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo