RAZLOZI OSTAVKE / Polančec uvlači predsjednika Mesića

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec objasnio razloge svoje ostavke te poručio kako će se boriti za svoje poštenje bez saborskog imuniteta.

30.10.2009.
11:38
VOYO logo

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec potvrdio je na konferenciji za novinare, ono što je RTL prvi javio, da je premijerki Kosor podnio neopozivu ostavku.

Prije svog obraćanja novinarima, Polančec je pročitao pismo koje joj je premijerki predao prije dva dana, a u kojem joj se obraća na službenoj i privatnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim štetiti koaliciji, stranci, Vladi i tebi osobno", napisao je Polančec u tom pismu.
Istaknuo je kako ni dao svoj  mandat na raspolaganje "jer bi u tom slučaju odluku o njegovom odlasku onda prepustio premijerki na dušu".

"Dao sam neopozivu ostavku jer sam obećao obitelji, da ću se vratiti doma i posvetiti im se više", kaže Polančec.
Istaknuo je kako mu ne pada na pamet da svoju poštenost i iskrenost brani iza pozicije saborskog zastupnika" i time opovrgnuo nagađanja će se vratiti u Sabor kao zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako je bio izložen hajci ali da su u tome stradali i njegova obitelj i njegovi prijatelji. "Moja obitelj nije zaslužila ovakav javni linč, a svojih se prijatelja neću odreći", poručio je Polančec.

"Bilo bi pošteno da neki drugi kažu što znaju o nekim slučajevima. Kredit SMS-u nije dan bez podrške visoke politike. A ta visoka politika nije Polančec niti bivši premijer Sanader, nego predsjednik Mesić", kazao je Polančec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je i medije i nadležne institucije da više ne bude "nedodirljivih", čime je očito aludirao da se ispita i moguća umiješanost predsjednika Mesića aferu Spice.

Na kraju presice Polančec je izjavio kako odlazi kući te da je supruzi obećao kako će iduća dva mjeseca on kuhati ručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U videoprilogu pogledajte cijelu Polančecovu "oproštajnu" konferenciju za novinare.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo