nakon niza prijetnji / Policajac Darren Wilson iz Fergusona svojevoljno dao ostavku

Image
Foto: Daniel Leal-Olivas/Press Association/PIXSELL

Policijski službenik koji je ovaj tjedan oslobođen krivnje za ubojstvo nenaoružanog crnog tinejdžera podnio je ostavku i napustio policiju u Fergusonu, objavili su u subotu mediji.

30.11.2014.
9:38
Daniel Leal-Olivas/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Policajac Darren Wilson, star 28 godina, koji je ovaj tjedan oslobođen krivnje za ubojstvo nenaoružanog crnog tinejdžera, kazao je u telefonskom razgovoru za novine St Louis Post-Dispatch da je podnio ostavku nakon niza prijetnji upućenih policiji u kojoj je radio šest godina.

"Dajem ostavku svojevoljno", rekao je. "Nisam spreman na to da netko nastrada zbog mene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika porota donijela je u ponedjeljak odluku da nema dovoljno dokaza da Wilsona optuži za pucnjavu. Ta odluka pokrenula je prosvjede i nerede u predgrađu grada, kao i prosvjedne skupove diljem zemlje.

"Rekli su mi da bi moje zadržavanje na poslu moglo dovesti u opasnost stanovnike i policiju grada Fergusona, što ne mogu dopustiti", naveo je u pisanoj ostavci koju su objavile novine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurnost drugih policijskih službenika i zajednice su mi od najveće važnosti. Nadam se da će moja ostavka omogućiti zajednici izlječenje".

Američko ministarstvo pravosuđa istražuje pucnjavu zbog mogućih kršenja građanskih prava, te odvojenu istragu zbog manjkavog odgovora lokalne policije na demonstracije u kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilson je u kolovozu ubio 18-godišnjeg Michaela Browna, tvrdeći da je to učinio u samoobrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo