PUCNJAVA U SAMOOBRANI? / Policajac u bolnici ubio napadača

Image

U KB-u Dubrava policajac je oko pet sati ujutro pucao u 34-godišnjeg muškarca i usmrtio ga. Muškarac je prethodno škarama i iglom napao policajca i pacijenticu.

30.1.2009.
7:03
VOYO logo

ZAGREB - U Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu policajac je u petak rano ujutro pucao u 34-godišnjeg muškarca koji je sat vremena kasnije preminuo.

Zagrebačka policija priopćila je da je muškarac škarama i iglom za infuziju napao policajca i pacijenticu ispred dežurnog kirurškog odjela, zbog čega mu je policajac, da zaštiti sebe i druge, ispalio dva hica u obje natkoljenice. Iako mu je odmah pružena liječnička pomoć, muškarac je ubrzo preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji za sada nisu željeli otkriti identitet ubijenog, ali su potvrdili da je riječ o muškarcu koji je prije tragičnog događaja na drugom mjestu u Zagrebu napao dvojicu policajaca te je uhićen i doveden u bolnicu kako bi mu se pružila pomoć zbog ozljeda koje je zadobio u tom sukobu.

Prema riječima glasnogovornice PU zagrebačke Aleksandre Ljube, policija je u petak pola sata iza ponoći dobila dojavu o pokušaju pljačke u Rakitovečkoj ulici. Na mjestu događaja nisu nikoga zatekli, ali je ophodnja ubrzo uočila muškarca koji je odgovarao opisu provalnika. Muškarac je počeo bježati, a nakon što su ga sustigla dva policajca, muškarac ih je udario metalnom šipkom dužine 1,5 metara. Svladan je tek kad je stiglo pojačanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadnutim policajcima pomoć je pružena u Traumatološkoj bolnici, a napadač je prepraćen prvo u policijsku stanicu, a potom u KB Dubrava gdje mu je pružena medicinska pomoć. U jednom trenutku je uzeo škare i iglu infuzije te uz prijetnje nasrnuo na pacijenticu i policajca, koji ga je prvo upozorio, a potom da zaštiti sebe i druge, ispalio u njega dva hitca.

Aleksandra Ljuba dodala je da ubijeni muškarac nije imao kod sebe dokumente pa se službeno mora potvrditi i njegov identitet, a ostale pojedinosti ovog događaja znat će se nakon očevida na kojem su i djelatnici Odsjeka za zakonitost postupanja MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo