upozorenje vozačima / Policija će pojačano nadzirati promet tijekom produženog vikenda

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

U akciju će, kažu u MUP-u, biti uključen maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika, a organizacija rada i usmjeravanje službe planirat će se tako da se osigura vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama, odnosno da se pokriju svi prometni pravci koji se statistički iskazuju kao ugroženi.

29.4.2015.
17:35
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Produženi vikend za Praznik rada mnogi će iskoristiti za putovanja i odmor pa policija upozorava da će od četvrtka poslijepodne do nedjelje 3. svibnja na glavnim tranzitnim pravcima pojačano nadzirati promet i poduzimati niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Zbog povećanog prometa na cestama povećava se i broj prometnih nesreća, kao i broj stradalih osoba, upozorava policija iz koje podsjećaju da se većina prometnih nesreća događa jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciju će, kažu u MUP-u, biti uključen maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika, a "organizacija rada i usmjeravanje službe planirat će se tako da se osigura vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama, odnosno da se pokriju svi prometni pravci koji se statistički iskazuju kao ugroženi".

Ističu i da će koristiti sve raspoložive uređaje i opremu koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa poput uređaja za nadzor brzine, utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za droge i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme kada se očekuju najveće poteškoće u odvijanju prometa, za nadzor i upravljanje prometom koristit će se i helikopter, odnosno iz zraka će se koordinirati rad policijskih službenika na terenu, kažu u policiji.

Osim na pridržavanje prometnih propisa policija apelira na vozače i da prije polaska na put provjere ispravnost vozila, stanje guma i posjedovanje odgovarajuće opreme, informiraju se o vremenskim prilikama i stanju na cestama, na put kreću odmorni, vežu se sigurnosnim pojasom i pobrinu za primjeren smještaj djece. Također policija upozorava da vozači trebaju brzinu prilagoditi stanju na cesti i uvjetima vidljivosti, poštovati ograničenja brzine, izbjegavati konzumaciju alkohola prije i za vrijeme vožnje te pri vožnji u kolonama, kao i za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta poput magle i kiše, povećati razmak između vozila, imajući na umu duži zaustavni put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naposljetku, zbog očekivanog povećanja prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi, pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, ali i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi predstojeći dani protekli sa što manje stradalih na našim prometnicama", ističu u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo