neprihvatljivo ponašanje / Policija istražuje političara koji je s maloljetnom djecom 'mjerio kukuruz'

Image
Foto: Facebook

Darko Kovačić zvan Rambo našao se pod policijskom istragom nakon što je objavio fotografiju na Facebooku na kojoj sa svojom maloljetnom djecom visoko diže desnicu u znak ustaškog pozdrava.

2.2.2015.
16:12
Facebook
VOYO logo

Predsjednik gradske organizacije Autohtone Hrvatske stranke prava Benkovac Darko Kovačić našao se pod policijskom istragom, ali i brojnim kritikama javnosti, zbog fotografija na Facebooku.

Naime, Kovačić zvan Rambo na svom Facebook profilu objavio je fotografiju na kojoj on i njegovih šestoro maloljetne djece pozdravljaju ustaškim pozdravom. Uz to, naveo je i imena svoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatsko pleme obitelj Kovačić iz Benkovca uvik ZA DOM SPREMNI. Bog i Hrvati. Za dom spremni", napisao je u komentaru fotografije.

Osim osuda javnosti, u cijelu priču se uključio i Centra za socijalnu skrb Benkovac, koji zasad samo istražuju slučaj sukladno sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi i Obiteljskom zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Centra poručuju kako će o svojim saznanjima obavijestiti policiju, koja će zatim utvrditi postojanje prekršajne ili kaznene odgovornosti roditelja.

"Prijava je još u obradi, a trenutačno sa državnim odvjetništvom utvrđujemo postojanje prekršajne ili kaznene odgovornosti", kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda pravobraniteljice za djecu istaknuli su kako 'osuđuju iskorištavanje naivnosti djece i roditeljskog autoriteta radi stavljanja djece u službu političkih interesa, učeći ih da je ustaški pozdrav nešto čime se trebaju ponositi'.

"Fotografija objavljena na društvenoj mreži, na kojoj otac zajedno sa svojom djecom pozdravlja ustaškim pozdravom, nažalost, potvrđuje da roditeljski utjecaj može biti suprotan zaštiti najboljeg interesa djeteta i usmjeravati djecu na neprihvatljivo ponašanje i korištenje govora mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato smo upozoravali da je iznimno važno da djeca u dječjem vrtiću i školi dobivaju sustavnu poduku iz građanskog odgoja i odgoja za ljudska prava te za toleranciju i suživot u demokratskom društvu neovisno roditeljskoj privoli i svjetonazoru. No, mnogi se danas u Hrvatskoj tome protive", priopćeno je iz Ureda pravobraniteljice za djecu, prenosi Index.hr.

Facebook profil Darka Kovačića prepun je ustaških simbola te često koristi ustašku krilaticu 'za dom spremni'. Osim toga, i prije je objavljivao fotografije svog sina u ustaškoj uniformi, a često ističe kako je obitelj Kovačić ustaške krvi. U nekoliko navrata Facebook prijatelji su ga upozoravali kako će mu 'uzeti djecu'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo