VEĆINA PREGLEDANA / Policija u Rakarovom računalu nije ništa našla

Image

Policija je pregledala 95 posto opreme i nije ništa pronašla, a ostatk će se pretražiti početkom idućeg tjedna, objavio je je Rakarov odvjetnik.

10.4.2010.
7:20
VOYO logo

ZAGREB - Policija koja je u petak, treći dan zaredom, pretraživala računalnu opremu blogera Marka Rakara, pregledala je do sada 95 posto njegove opreme, ali nije pronašla nikakve dokaze koji bi Rakara povezivali s objavom dijela Registra hrvatskih branitelja, izjavio je Rakarov odvjetnik Maro Mihoćević.

"Policija nije pronašla nikakve dokaze o povezanosti Rakara s objavom Registra, i on je slobodan građanin", rekao je njegov odvjetnik koji očekuje da će se preostali dio opreme pretražiti početkom idućega tjedna te da će se time konačno skinuti sumnja s nesuđenog savjetnika predsjednika države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Mihočević smatra i da je prekjučerašnje Rakarovo uhićenje bilo nezakonito budući da "policija nije imala nikakve dokaze da je Rakar počinio neko kaznenog djela". "Za uhićenje je potrebno postojanje osnova sumnje, konkretiziranih dokazima, kojima policija, koliko je meni poznato, u ovom slučaju nije raspolagala", kazao je odvjetnik Marka Rakara, kojega je policija prije tri dana uhitila zbog sumnje da je povezan s internetskom objavom podataka s oznakom "tajnosti". Nakon gotovo deset sati ispitivanja te pretrage stana i ureda, istoga je dana pušten na slobodu.

U peak je, treći dan zaredom, proveo u policiji u Heinzelovoj ulici, gdje se je došao kako bi bio nazočan nastavku pretrage svoje računalne opreme koja mu je privremeno oduzeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo