na listi za eu parlament? / Političke ambicije: Markić kandidatkinja za predsjedničke izbore?

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Uopće nema dvojbe hoće li Željka Markić ući u politiku. Pitanje je kojoj frakciji će se priključiti te na koje pozicije cilja.

4.12.2013.
9:54
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Na krilima nedjeljnog referenduma, Željka Markić je nastavila svoju bitku protiv izjednačavanja prava između raznospolnih i istospolnih zajednica.

Danas više nije pitanje hoće li Željka Markić ući u politiku, nego na koji način će to učiniti.

Kako piše Jutarnji list, konzervativni dio Hrvatske i Katolička crkva u Željki Markić pronašli su idealnu kandidatkinju za predsjedničke izbore, od kojih nas dijeli samo godina dana.

Neki od naših sugovornika s hrvatske stranačke scene vjeruju da će Markić ući u politiku okupljanjem niza manjih već etabliranih konzervativnih stranaka koje su njezinoj referendumskoj inicijativi iskazale zdušnu podršku, poput Hrasta, HSP-a, HSP-a Ante Starčevića, HSS-a, kao i buduće stranke zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, jednog od logističara i podupiratelja inicijative U ime obitelji. Tako okupljen konzervativni blok mogao bi na svoju stranu privući dio HDZ-a koji priželjkuje profiliranje u stranku s jasnim demokršćanskim predznakom.

Drugi dio sugovornika Jutarnjeg je uvjeren kako će Markić svoju očitu političku ambiciju, kojoj su konzervativni aktivizam i referendum o braku prokrčili put, ostvariti izravno u HDZ-u. U prilog toj tezi govori činjenica da je Željko Reiner u Saboru proteklih tjedana nerijetko zastupao iste teze koje je javno izvan Sabora iznosila Željka Markić, a zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier organizrao je njezin nedavni posjet Europskom parlamentu.

Kako se neslužbeno doznaje, neki bi čak voljeli vidjeti Željku Markić na mjestu Tomislava Karamarka.

Markić bi se mogla naći i na HDZ-ovoj listi za izbore za Europski parlament.

"Nije isključeno da Markić bude na našoj listi. Zašto ne", kazao je jedan HDZ-ov zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo