žrtve - osmero nevine dječice / Poljskom svećeniku sedam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja djece

Image
Foto: Interpol

Žrtvama koje je zlostavljao morat će platiti i odštetu u iznosu od 155,000 zlota ili protuvrijednost od 290.000 kuna

25.3.2015.
16:39
Interpol
VOYO logo

Poljski je sud dosudio sedmogodišnjukaznuzatvora katoličkom svećeniku optuženom za seksualno zlostavljanje osmero djece u Poljskoj i Dominikanskoj Republici.

Žrtvama koje je zlostavljao morat će platiti i odštetu u iznosu od 155,000 zlota ili protuvrijednost od 290.000 kuna. Usto mu neće biti dopušteno da radi s djecom mlađom od 15 godina, kazala je sutkinja regionalnog suda u poljskome Wolominu, Alina Bjelinska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svećenika, koji se u skladu s poljskim zakonom spominje kao Wojciech G., prošle je godine suspendirao njegov svećenički red u ruralnoj dominikanskoj župi Juncalito, nakon što ga je lokalno stanovništvo optužilo da zlostavlja ministrante.

Uhićen je pošto se vratio u rodnu Poljsku te mu je suđeno po deset točaka optužnice koje su ga teretile za seksualno zlostavljanje djece i posjedovanje pornografskih fotografija djece. Za takve optužbe dobiva se maksimalna kazna u trajanju od 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo pozvao je da se ni u kojem slučaju ne tolerira bilo tko iz crkvenih redova tko zlostavlja djecu. Vatikan je prošle godine uhitio bivšega poljskog nadbiskupa Josefa Wesolowskog, nekadašnjeg vatikanskog veleposlanika u Dominikanskoj Republici nakon što je optužen za seksualni odnos s djecom u vrijeme dok je još obavljao visoku crkvenu dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo