HADŽIĆ NA SLOBODI / Pomilovan jedan od najopasnijih kriminalaca BiH

Image
Foto: oslobodjenje.ba

Njegovo se ime dovodi u vezu i sa zločinačkom organizacijom Zijada Turkovića protiv koje se vodi postupak za više ubojstava, višemilijunske pljačke te otmice i trgovinu drogom.

1.9.2012.
15:31
oslobodjenje.ba
VOYO logo

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir pomilovao je jednog od najopasnijih kriminalaca u BiH, Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac, koji je po Interpolovoj tjeralici početkom godine uhićen u Hrvatskoj i izručen vlastima u BiH, objavio je u subotu Dnevni Avaz.

Hadžić se u Kazneno-popravnom zavodu Zenica nalazio na izdržavanju kazne od dvije i pol godine za pokušaj ubojstva u sarajevskom klubu "Incognito" krajem 2008. godine. Dnevni Avaz je objavio i presliku Budimirove odluke kojoj se bio usprotivio Županijski sud u Sarajevu jer se protiv Hadžića vodi nekoliko postupaka za teška kaznena djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mersed Hadžić je još u petak u poslijepodnevnim satima pušten iz zatvora u Zenici. Njegovo se ime dovodi u vezu i sa zločinačkom organizacijom ZijadaTurkovića protiv koje se vodi postupak za više ubojstava, višemilijunske pljačke te otmice i trgovinu drogom.

Mersad Hadžić uhićen je u Hrvatskoj 5. ožujka ove godine po tjeralici koju je raspisao Interpol Sarajevo te je nedugo nakon toga izručen vlastima u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo