PROBLEM U STARTANJU MOTORA / Ponovno incident s avionom Croatia Airlinesa: Otkazan let Beograd - Split!

Image
Foto: RTL

Zrakoplov je iz preventivnih razloga privremeno povučen iz prometa i aviomehaničari Croatia Airlinesa su na putu za Beograd gdje će obaviti detaljniji tehnički pregled i utvrditi o čemu je konkretno riječ.

30.9.2013.
17:07
RTL
VOYO logo

U beogradskoj zračnoj luci danas je tijekom pripreme za let zrakoplova Croatia Airlinesa (CA) tipa Dash 8 - Q400 za Split došlo do tehničkog kvara, odnosno do problema sa startanjem motora, izjavio je glasnogovornik CA DavorJanušić.

Zrakoplov je iz preventivnih razloga privremeno povučen iz prometa i aviomehaničari Croatia Airlinesa su na putu za Beograd gdje će obaviti detaljniji tehnički pregled i utvrditi o čemu je konkretno riječ. Za 36 putnika s tog leta (s polaskom u 13,45 iz Beograda za Split) osiguran je autobusni prijevoz iz Beograda za Zagreb, a putnici će večeras oko 22 sata biti prevezeni zrakoplovom iz Zagreba za Split, kazao je Janušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na zrakoplovu Croatia Airlinesa (CA) istoga tipa - Dash 8 - Q400 je 28. rujna tijekom poslijepodnevnog leta iz Dubrovnika za Rim došlo do indikacije greške na sustavu motora te je bio preventivno preusmjeren u Zračnu luku Split, gdje je utvrđeno da je siguran za let, pa je ponovno nastavio putovanje za Rim i u tamošnju zračnu luku sletio u 20,30 sati.

Dan prije, 27. rujna, zrakoplov Croatia Airlinesa istog tipa - Dash 8 - Q400 je na redovitom letu iz Zagreba u Zürich imao nezgodu prigodom slijetanja u zračnu luku Kloten u Zürichu, no nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen. Na zrakoplovu je došlo do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja, no zrakoplov su pilot Zvonko Šitum i kopilot Ivan Ivanković uspješno prizemljili bez prednjeg kotača te nitko od 60 putnika i 4 člana posade nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo