poruka islamistima / Ponovno otvaranje muzeja Bardo: 'Napadači nisu postigli svoj cilj!'

Image
Foto: AP Images

Glavni tuniski muzej Bardo ponovno će otvoriti vrata tijekom popodneva na svečanosti koju organizira ministarstvo kulture. Kustos muzeja Monsef Ben Musa govorio je o "simboličnom" činu. "To je izazov ali i poruka. Želimo reći da napadači nisu postigli svoj cilj"

24.3.2015.
9:36
AP Images
VOYO logo

Muzej Bardo u Tunisu ponovno otvara vrata u utorak, šest dana nakon napada Islamske države u kojemu je ubijena 21 osoba, od kojih 20 turista.

Glavni tuniski muzej Bardo ponovno će otvoriti vrata tijekom popodneva na svečanosti koju organizira ministarstvo kulture. Kustos muzeja Monsef Ben Musa govorio je o "simboličnom" činu. "To je izazov ali i poruka. Želimo reći da napadači nisu postigli svoj cilj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici interneta također su uputili poziv na prosvjed ispred muzeja tim povodom, u središtu grada. U ponedjeljak su dva šefa policije u Tunisu dobila otkaz zbog propusta u zaštiti muzejske četvrti.

"Šef vlade Habib Esid posjetio je četvrt u noći s nedjelje na ponedjeljak i ustanovio nekoliko propusta. Odlučio je otpustiti izvjestan broj dužnosnika, među kojima šefove policije Tunisa i Bardoa", kazao je u ponedjeljak Mofdi Msedi, zadužen za premijerovu komunikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Esid je smjesta imenovao njegove nasljednike.

Ministar unutarnjih poslova 2011., nakon revolucije, Esid je već priznao da je napad koji je 18. ožujka stajao života 20 stranih turista i jednog tuniskog policajca otkrio velike sigurnosne nedostatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo