IZBODENA 47 PUTA / Ponovno suđenje Amandi Knox za okrutno ubojstvo cimerice

Image

Prvostupanjskom presudom su Knox i njezin dečko Raffaele Sollecito bili osuđeni na 26 i 25 godina zatvora, no 2011. su oslobođeni presudom Žalbenog suda.

30.9.2013.
13:33
VOYO logo

Novo suđenje Amandi Knox za okrutno ubojstvo britanske cimerice 2007. počinje u ponedjeljak u Firenzi, no 25-godišnja Amerikanka neće se moći vidjeti u sudnici jer je odlučila ostati u SAD-u.

"Bila zam zatočena kao nevina osoba i naprosto više ne mogu to ponovo proživljavati", poručila je Knox iz Seattlea. "Zdrav razum mi nalaže da se ne vraćam u Italiju", dodala je. I 29-godišnji Sollecito je također isticao svoju nevinost, no za razliku od Knox, on će nazočiti nekim saslušanjima, potvrdio je njegov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knox i njezin dečko Raffaele Sollecito su 2009. bili optuženi za ubojstvo 21-godišnje britanske studentice iz Leedsa, MeredithKercher. U noći s 1. na 2. studenoga 2007., Kercher, koja je bila na studijskoj razmjeni s Knox u Perugi, pronađena je polugola u lokvi krvi. Na njezinu je tijelu prebrojano 47 ubodnih rana nožem, a obdukcija je pokazala da je bila i silovana.

Prvostupanjskom presudom su Knox i Sollecito bili osuđeni na 26 i 25 godina zatvora, no 2011. su oslobođeni presudom Žalbenog suda. Talijanski vrhovni sud je u ožujku vratio slučaj na ponovno suđenje zbog "oprečnosti i nedosljednosti" u žalbenom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici obitelji Kercher pozdravili su ponovno suđenje te su istaknuli da je prethodno bilo "površno".

"Nadam se da ćemo napraviti korak prema istini za obitelj Kercher, istini koja će napokon otkriti što se uistinu dogodilo Meredith te noći", kazao je Francesco Maresca, odvjetnik obitelji žrtve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se Knox proglasi krivom, moći će se žaliti Vrhovnom sudu, no ako se njezina žalba ne uvaži, Italija će moći zatražiti izručenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo