RTL DANAS U KONTROLNOJ SOBI / Porezna lutrija u kojoj možete osvojiti i do 15 tisuća kuna!

Za nešto manje od 30 sati - gotova je 2012. - a kraj je i muljanju s računima. Jer od 1. siječnja za svaki će račun znati Porezna uprava. RTL Danas uživo vas prvi put vas vodi u kontrolni centar koji prima sve račune iz cijele Hrvatske. Prije toga ekskluzivno donosimo detalje porezne lutrije u kojoj za cinkanje možete osvojiti i do 15 tisuća kuna.

30.12.2012.
18:20
VOYO logo

Veliki i mali macchiato - i jednim klikom porezna uprava dobiva informaciju što je naručeno u ovom riječkom kafiću.

Porezna odmah vraća račun - i zna u lipu koliko je ugostitelj spremio u kasu. Tako funkcionira novi sustav - i to probno već tri dana. 1. siječnja nova pravila vrijede za sve.

"Nama je priprema napravljena, program imamo, priprema za internet je napravljena", kauao je Sanjin Šilovat, ugostitelj iz Rijeke.

Internet veza najveći im je problem - može se prekinuti ili biti spora - pa će se račun dugo čekati.

"Šteka internet - malo je veza sporija - ali nakon 6. nadam se da će sve profunkcionirati", dodao je ugostitelj.

Zasad - od 22.000 poduzetnika i ugostitelja - u sustav se uključilo njih 15.300. U tri dana Porezna je primila milijun i 700.000 računa. No procjenjuje se da će dnevno biti i do 10 milijuna računa - pa se neki boje da neće ići glatko.  

Iako se neki već žale da se računi dugo čekaju - u Poreznoj upravi kažu da pucanja dosad nije bilo - i da problema nema.

"Znači da sustav fiskalizacije funkcionira i mi smo spremni na 1.1. kad očekujemo najveći udar - mi smo spremni", izjavila je ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec.

A spremiti se trebaju i građani - kaže - koji dobivaju ulogu inspektora. Putem SMS poruke i interneta moći će provjeriti je li njihov račun prijavljen - a ako prijave prekršitelja - porezna bi ih mogla bogato nagraditi.

"Bit će dvije vrste igara - ići će 20 do 50 računa i bit će nagrade. Nagrade će biti od 20 do 15 000 kuna", dodala je Čavlović Smiljanec.

Inspekcija na teren ide 10. siječnja - i to prvo onima koji nemaju fiskalnu blagajnu. Kažnjavanje počinje krajem siječnja - a kazne su od 5000 do 500 000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo