imaju nove informacije / Portugal opet otvorio slučaj nestanka Maddie

Image

Pravosudna policija koja je u ožujku 2012. skupini svojih djelatnika u Portu povjerila preispitivanje slučaja, htjela je ponovo pokrenuti istragu pretpostavljajući i dalje da je riječ o organiziranoj otmici pedofilske mreže.

24.10.2013.
16:45
VOYO logo

Portugalsko pravosuđe ponovo je pokrenulo istragu o nestanku britanske djevojčice Madeleine McCann u Portugalu 2007., priopćilo je u četvrtak portugalsko ministarstvo pravosuđa, spominjući "nove elemente" u tom slučaju koji su svjetski mediji pozorno pratili.

"Ministarstvo pravosuđa odlučilo je ponovo pokrenuti istragu o nestanku Madeleine McCann na prijedlog pravosudne policije koja posjeduje nove informacije" o slučaju, reklo je ministarstvo u kratkom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravosudna policija koja je u ožujku 2012. skupini svojih djelatnika u Portu povjerila preispitivanje slučaja, htjela je ponovo pokrenuti istragu pretpostavljajući i dalje da je riječ o organiziranoj otmici pedofilske mreže, piše u četvrtak popularni dnevnik Correio da Manha.

Madeleine McCann, tada trogodišnjakinja, nestala je 3. svibnja 2007. u ljetovalištu Praia da Luz gdje je s obitelji bila na odmoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalska policija je zatvorila slučaj 2008. nakon 14 mjeseci sporne istrage u kojoj su bili osumnjičeni i roditelji malene koji su poslije oslobođeni sumnje.

Nakon dvogodišnjeg istraživanja slučaja, Velika Britanija je u srpnju službeno pokrenula vlastitu istragu i poslala Portugalu zahtjev za pravosudnju suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalska pravosudna policija je tako "imenovala skupinu koja će obaviti radnje koje zahtijevaju britanske vlasti", potvrdio je početkom listopada njezin ravnatelj Jose Almeida Rodrigues.

Ponovno otvaranje slučaja trebalo bi omogućiti portugalskoj policiji da prikupi nove iskaze svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna je britanska policija zaprimila više od 2400 poziva i e-mailova pošto su u Europi prikazane emisije u kojima su objavljena dva fotorobota muškarca koji nosi dijete "plave kose", iste večeri kad je nestala malena Madeleine.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo