molite i budite uz nas / Poručio 'stand-up komičaru' Matiću: 'Bit će nas stotine tisuća'

Branko Škrtić iz Karlovca, prvi ratni vojni zapovjednik treće bojne 2. gardijske brigade, koji je s nekolicinom branitelja štrajkao glađu, na današnjoj konferenciji za novinare odbio je tvrdnje nekih političara i medija da je politički instruiran i manipuliran. Osvrnuvši se na zlonamjerne tvrdnje i ocjene braniteljskog prosvjeda rekao je da hrvatski branitelji - prosvjednici nisu militanti i da ovo nije Majdan.

13.11.2014.
14:44
VOYO logo

Hrvatski branitelj Branko Škrtić koji je prije 10 dana počeo štrajk glađu u šatoru hrvatskih branitelja koji već 25 dana prosvjeduju ispred resornog Ministarstva u Savskoj 66, tražeći, uz ostalo, ostavke ministra Predraga Matića, zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića, prekinuo je u četvrtak štrajk glađu.

Rekao je kako je to učinio da bi spriječio ostale branitelje i 100-postotne vojne invalide Domovinskog rata da mu se priključe jer su, naglasio je, bili isprovocirani jučerašnjom saborskom raspravom o braniteljskom prosvjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajem ministru Matiću, premijeru Milanoviću i predsjedniku Josipoviću primjere 100-postotnih invalida i moj osobno da se može časno ostupiti u ime života. Ako su njihove fotelje važnije od tisuće života, mi ćemo se vratiti i nitko nas tada neće moći zaustaviti. Jer moj život nije vrijedan Hrvatske, a Hrvatska je vrednija od tisuće života. Toliko je već života otišlo, i otići će. Ovo je mir. Mi nismo militanti. Mi nismo na majdanu. Mi smo u Hrvatskoj koju smo stvorili svojom krvlju i svojim umom pod vodstvo našeg vrhovnika pokojnog . Mi nismo politička organizacija. Naš svjetonazor svodi se na obranu domovine. Nitko nema pravo govoriti da je mene netko instruirao. Nitko s nama ne manipulira, osim dragog Boga koji nam je ugradio svjetonazor na koji način spasiti tuđi život", naglasio je.

"Preporučam gospodinu, zadnji put govorim ministru lažljivog Ministarstva, koji mi je svojom nesuvislom izjavom kada sam došao u bolnicu rekao da sam štrajkao glađu da bi njemu dao potporu. Matića, Milanovića i Josipovića kao ljude prihvaća, ali osuđuje njihova djela. Ukoliko pozovemo hrvatske branitelje i hrvatski puk da nam se pridruže ovdje, bit će nas na stotine tisuća. Neka ona trojica nečasnih ne dopuste da se to dogodi Hrvatskoj jer ne želim više vidjeti ni kap prolivene hrvatske krvi. drage Hrvatice i Hrvati, obratite pozornost, kada vas se pozove, dođite. Do tada, slušajte, molite i budite uz nas", upozorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čuvajte svoje zdravlje'

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih vojnih ratnih invalida (HRVI) Domovinskog rata 1. skupine, Đuro Glogoški, rekao je da su hrvatski vojni invalidi - prosvjednici jučer primili brojne pozive najtežih hrvatskih ratnih invalida koji su željeli početi štrajk glađu.

Glogoški im je poručio da ostanu u svojim kućama i da čuvaju zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da prosvjednici ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici i dalje odlučno traže ostavke ministra Matića i suradnika i da tu nema nikakvog 'nagodbenjaštva'.

Novinarima je pokazao brojne poruke potpore prosvjedu iz cijele Hrvatske i ponovio svoju poruku najtežim invalidima Domovinskog rata - da ostanu u svojim domovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski branitelji, ratni invalidi također prosvjeduju zbog odnosa prema Domovinskom ratu, i, kako kažu, pokušaja da se izjednače žrtve i agresori.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo