ĐAVOLSKA KUŠNJA? / Poruka s oltara: 'Ako ubijamo svoju djecu - jao nama!'

Image
Foto: Pixsell

'Pod ovakvim i drugim zakonima krije se nešto mnogo dublje. Želi se ušutkati Crkvu. U ime lažne tolerancije ima nekih koji se povlače, drugi misle da moraju šutjeti ili misle 'neću onda ja to učiniti'', komentirao je don Damir Stojić prijedloga Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji.

13.7.2012.
10:45
Pixsell
VOYO logo

Povodom konačnog prijedloga Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji, u sklopu molitvene trodnevnice, misno slavlje u sasvim ispunjenoj crkvi sv. Marka predvodio je u četvrtak, 12. srpnja studentski kapelan Zagrebačke nadbiskupije don Damir Stojić.

U propovijedi je istaknuo kako nije slučajno da je crkva sv. Marka izgrađena upravo u središtu između dviju institucija – Sabora i Vlade, koje su pogledom usmjerene prema mjestu gdje se čuva živi Krist, prenosi Glas koncila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

"Možemo očuvati našu ekologiju, možemo otvarati radna mjesta, možemo imati najljepše druge zakone i sve ostalo, ali ako mi ubijamo svoju djecu – jao nama!", naglasio je propovjednik nazivajući predloženi zakon "dijaboličnim, neprirodnim, nemoralnim i neljudskim".

Zapitao se gdje su hrvatski intelektualci i ljudi zdrave pameti koji će se usprotiviti takvim zakonskim regulativama. Iznio je razočaranje boravkom i slušanjem rasprave u Hrvatskom saboru jer su izostali kvalitetni argumenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

"Pod ovakvim i drugim zakonima krije se nešto mnogo dublje. Želi se ušutkati Crkvu. Vjernici i svećenici nekad dođu u situaciju gdje se upire prst prema nama i kaže 'nemoj miješati svoju teologiju, vjeru, nemoj nametati svoje'. U ime neke lažne tolerancije ima nekih koji se povlače, drugi misle da moraju šutjeti ili misle 'neću onda ja to učiniti'. Nemojte pasti na tu đavolsku kušnju", pozvao je Stojić vjernike da ne šute, već glasno svjedoče svoju vjeru, a vlastodršce da uvide potrebu zaštite života od začeća do prirodne smrti, piše Glas koncila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo