sve više samaca / Poslušajte ispovijest onih koji su odlučili da veza i brak nisu za njih

Sudeći prema statistikama sve smo osamljeniji. Svaka deseta žena i svaki peti muškarac stariji od 30 godina, u Hrvatskoj su samci, a broj onih koji su se odlučili na život bez partnera, u posljednjih je deset godina porastao za 50 posto. Najviše neudanih žena je u Zagrebu, a najviše Neoženjenih muškaraca u malim mjestima. Rješenje - pa nameće se kao logično. Naša Marija Pajić donosi vam priču o dvojici samaca. Pogledajte jel' takav život njihov odabir ili samo nisu imali sreću pronaći srodnu dušu.

13.11.2014.
18:18
VOYO logo

Možda se preziva Požar, ali njegov je ljubavni plamen odavno ugašen. 55 godišnji Željko je samac. Jedan od njih 700 tisuća u Hrvatskoj koji jutarnju kavu piju - sami.

''Sad ću vam reć ovak, čovjek kad je sam onda želi nekoga, ali kad ima lošu vezu, onda želi biti sam. Uvijek je tako'', tvrdi Željko pa dodaje: ''Imam prijatelje s kojima se često nalazim, a i moj posao ima tri smjene tako da mislim da baš nisam za neku čvrstu vezu'', kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

150 kilometara dalje, sličnu priču, priča nam 53-godišnji momak Momir. Uporan i tvrdoglav, kakav je, još uvijek se nije uspio skrasiti.

''Bilo je dosta prilika u životu, dosta žena ali eto čovjek ostane sam, a svi želimo tu neku toplinu doma da se ugnjezdimo, da imamo nekoga kraj sebe koji nas poštuje i voli'', kaže Momir Mamula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momir još uvijek strpljivo čeka da ljubav njegova života pokuca na vrata...Simpatično, točno zna kakva treba biti.

Istraživanja kažu - ako se žena ne uda do 35. godine, a muškarac ne oženi do 40.,  najvjerojatnije će zauvijek ostati samci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Živimo u potrošačkom društvu, ja uvijek napominjem kako je na početku tisućljeća pisalo da će u roku do 50 godina izumrijeti partnerski odnos, već nakon 14 godina je to više nego vidljivo'', tvrdi psihijatrica Ljiljana Škrinjarić.

Čini se da nekima u dvoje jednostavno nije ljepše i bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Željko i Momir, svaki slobodan trenutak provode družeći se s prijateljima iz Udruge rastavljenih, u vezi i bez veze. Svoje slobode ne bi se odrekli samo tako jer točno znaju što žele od života.

''Mislim da čovjek uvijek nešto traži u životu, netko ju je možda našao ranije a netko kasnije, a možda je to sve neka sudbina, neka karma. Po meni, čovjek mora biti uporan i vjerojatno će se desit ta neka srodna duša'', vjeruje Momir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodila se ona ili ne, nekima je sudbonosno 'da' miljama daleko jer biti sam ne znači nužno - biti nesretan!

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo