zrak koji doslovce guši / Postao prvi čovjek koji tuži vladu zbog smoga!

Image
Foto: Screenshot (YouTube)

'Tražim odštetu lokalnih vlasti kako bih svakom stanovniku ukazao da smo, usred sve te guste zagađene magle, mi stvarne žrtve', rekao je Li za dnevni list.

25.2.2014.
10:30
Screenshot (YouTube)
VOYO logo

Li Guixin, stanovnik grada Shijiazhuanga u Kini koji je stalno obavijen smogom, prva je osoba u zemlji koja je tužila vladu zbog nerješavanja problema zagađenosti zraka, objavio je u utorak državni tisak.

Li, stanovnik Shijiazhuanga, glavnog grada provincije Hebei, podnio je tužbu okružnom sudu i zatražio da općinski ured za zaštitu okoliša "radi svoj posao i kontrolira zagađenje zraka kako to nalaže zakon", piše Yanzhao Metropolis. Od spomenutog ureda traži odštetu za stanovnike grada zbog zagađenja zraka koje doslovce guši. Još se uvijek ne zna hoće li sud prihvatiti njegovu tužbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražim odštetu lokalnih vlasti kako bih svakom stanovniku ukazao da smo, usred sve te guste zagađene magle, mi stvarne žrtve", rekao je Li za dnevni list.

"Osim opasnosti po zdravlje, trpimo i gubitke u gospodarstvu i te gubitke moraju snositi vlada i uprave za zaštitu okoliša jer vlada ubire korporativne poreze", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela sjeverna Kina ovih dana proživljava najgore zagađenje zraka u posljednjih nekoliko mjeseci. Gradovi u Hebeiju, jednoj od glavnih industrijskih regija koja okružuje Peking, najzagađeniji su gradovi u Kini. Zagađenje je uglavnom posljedica zastarjelih pogona za proizvodnju i preradu čelika, ugljena i cementa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo