RADNICI KAO ROBOVI / Četiri mjeseca nisu dobili plaću, trpe uvrede i omalovažavanje: 'Ja sam takva da se rasplačem. I onda poslije se iza mene smiju'

Image
Foto: RTL

Priča o tvrtki koja se hvali time što zapošljava osobe s invaliditetom: Zabranjuje im se da koriste toalet prije i nakon pauze. Minimalna plaća koje ne dobivaju.

25.10.2021.
20:00
RTL
VOYO logo

Potraga donosi nevjerojatnu priču o tvrtki koja se hvali time što zapošljava osobe s invaliditetom, no malo tko zna kakav se užas događa iza zidova tvornice. 

Dugo su trpjeli, jer plašili su ih da neće naći drugi posao. Sada im je prekipjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri mjeseca radnici zagrebačke tvrtke Lada, mahom osobe s invaliditetom, nisu dobili plaću. A uvjeti u kojima rade su, malo je reći, odvratni.

Svjedoče nam – trpe uvrede, omalovažavanje, upozorava ih se da ne gledaju kroz prozor, zabranjuje da koriste toalet prije i nakon pauze. Plaća, koju ionako ne dobivaju - je ona minimalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane – suvlasnice su si isplaćivale više od 16 tisuća kuna, od grada Zagreba tražile da se financiraju i skupe kreme i parfemi, DORH ih istražuje jer su poslovne kartice peglale u privatnom šopingu.

Istovremeno, poslovanje su financirale i milijunima javnog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u priči Ane Trcol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo