Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TKO JE PALADINA?

Kakva je bila uloga Paladine u propasti Hidroelektre? Bivši radnik: 'Ajme majko! Ako vam je ovaj dobar, kakvi su onda drugi ministri'

Prije nekoliko tjedana premijer Plenković je predstavio novog ministra graditeljstva Paladina i odmah su morali odgovarati na mnoga pitanja, pa i o Paladinovoj dotadašnjoj karijeri

Image
Foto: RTL
RTL Vijesti/ 28.3.2022. u 20:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čim je prije koji tjedan predsjednik Vlade Andrej Plenković javnosti predstavio novog ministra graditeljstva Ivana Paladina, obojica su morali odgovarati na bezbrojna pitanja o njegovoj dotadašnjoj karijeri i o vezi s ruskim investitorima.

Upravo je Ivan Paladina Sergeja Gljadelkina uveo i u Hidroelektru. Tvrtku koja je odradila praktički sve veće infrastrukturne projekte u Hrvatskoj i kojoj je ovaj dvojac trebao donijeti novi zamah i spas. 

No, stvar je vrlo brzo otišla u potpuno krivom smjeru. Sa stečajnim upraviteljem i bivši radnicima Silvana Menđušić istražila je ulogu novog ministra u propasti te nekad slavne kompanije.   

Image
Od 2020. bez doma

Sa 7 djece pokušali živjeti u kontejnerima bez struje, vratili se u kuću za žutom naljepnicom. Potraga o životu na Banovini i tko ima prednost u obnovi

Potraga donosi priču o propasti Hidroelektre koja se vratila u fokus kad je bivši šef nadzornog odbora te nekad slave kompanije postao novi ministar graditeljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sveti Rok, Učka, Krčki most, Poljud, nuklearka Krško – gotovo da nema većeg projekta na kojem nisu radili, a onda su zapali u probleme. Aktualni ministar tada u posao uvodi ruskog investitora koji je trebao spasiti stvar, no gubi se ogroman posao, rasprodaje mehanizacija i tvrtka ubrzo odlazi u stečaj. Koju je ulogu u toj priči odigrao ministar Paladina, svjedoče bivši radnici:

Pero Lukić, jedan od bivših radnika, govori: "Dobili smo u ruke i pisalo je da se odreknemo četiri plaće koje će nam biti vraćene ako Hidroelektra bude poslovala s 20 posto dobiti. Gdje ima ako? To je živa prevara, a to je Paladina sastavljao taj papir i donio preko ovih naših kadrovika."

Upravo se čita

I Ljubo Bakula je bivši radnik te kaže: "Ako vam je ovaj tako dobar, kojeg sam upoznao, kakvi su onda drugi ministri? Ajme, majko!".

"Najprije mi je bilo smiješno, da očito je danas biti ministar u Hrvatskoj lakše nego bilo koje drugo zvanje", kaže bivši radnik Ivan Marinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Kad sam vidio Paladina na televiziji da je postao ministar, ajme državo na što si spala? Pa zar nema sposobnijih ljudi!", dodao je Pero.

Pogledajte cijelu Potragu u videu: 

RTL Vijesti/ 28.3.2022. u 20:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba