MILOST PREDSJEDNIKA REPUBLIKE / Među pomilovanima ubojice, ratni zločinci, lopovi: Potraga istražuje treba li tu predsjedničku ovlast ukinuti?

Image
Foto: RTL Potraga

Josipović je sam pregledavao zahtjeve, Tuđman i Mesić slušali su preporuke Komisije, Kolinda Grabar Kitarović ju je raspustila, a Milanović još uvijek nije pomilovao nikog

27.4.2022.
20:00
RTL Potraga
VOYO logo

Prvi hrvatski predsjednik odluku o pomilovanju donio je više od tri tisuće puta. Više od 700 ljudi pomilovao je i Stjepan Mesić, svaki od 177 zahtjeva osobno je čitao bivši predsjednik i pravnik Ivo Josipović, a Kolinda Grabar Kitarović pomilovala je 70-tak osoba.

Aktualni predsjednik, iako je dobio stotine zahtjeva, još nije odobrio niti jedan. A onaj koji mu je sada na stolu razlog je dosad najgoreg verbalnog okršaja s premijerom i podjele u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga je stoga istražila kako su predsjednici dosad donosili odluke o pomilovanju ubojica, lopova, dilera, osuđenih za gospodarski kriminal ili izazivanje prometnih nesreća; jesu li zbog nekih svojih odluka požalili i treba li taj stari institut ukinuti?

Više pogledajte u prilogu Borka Brunovića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo