AUTI SKUPLJI 20 POSTO / Na tržištu nestašica novih automobila, rabljeni sve skuplji. Potraga istražuje koliko i što se događa?

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL /RTL

Mnogi se pitaju kad je pravi trenutak za kupnju ili prodaju auta

14.1.2022.
20:00
Igor Soban/PIXSELL /RTL
VOYO logo

Ako je 2019. stajao desetak tisuća eura, automobil istih performansi i stanja danas stoji 12. Tako bi se ukratko i pojednostavljeno moglo opisati ono što se događa s rabljenim automobilima. Odgovor je to pak na ono što se s događa s novima. Jer njih, zbog poremećaja na tržištu, jednostavno nema ni približno dovoljno da bi se zadovoljila potražnja.

Što je sve do toga dovelo, kad je pravi trenutak za kupnju ili prodaju te kakvi su trendovi u Njemačkoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan automobil Želimir Finik je kupio ne tako davno, a sada ga prodaje.

''Auto je super ali jednostavno mi treba auto u koji mogu nešto staviti - ovo je čista šminka i nije baš funkcionalan'', rekao je Fink.

Kada ga je kupovao, Želimir je točno znao što želi.

''Novi auto se dugo čeka i puno je skuplji, ako tražite auto s određenom opremom, ja nisam tip koji će toliko čekati za godinu dana svašta se desi'', kazao je Želimir.

Odlučio je tako kupiti rabljeni automobil, s određenom opremom i kilometražom. Znao je i koji motor mora imati i koliko je za njega spreman izdvojiti. Misleći da će biti lako prvo ga je pokušao pronaći sam, no nije sve išlo kako je očekivao.

''Tražio sam na internetu , našem, stranom i onda sam sreo frenda i rekao mi da idem kod njih. Momentalno je takva situacija, nema novih pa nema ni rabljenih, oni su stručniji imaju puno veće tržište, veće kontakte i lakše dođu do takvog automobila nego mi'', rekao je Želimir.

Više pogledajte u prilogu Sanje Čatipović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo