sa samo jednom misijom / 'Potraga' proslavila prvi rođendan: 365 dana priča koje mijenjaju društvo na bolje

Image

Ekipa „Potrage“ je u čak 214 emitiranih priča postigla zavidne novinarske rezultate. O kvaliteti emisije „Potraga“ svjedoči i to što je već u prvoj godini emitiranja bila nominirana za Večernjakovu ružu u kategoriji najbolje TV emisije

24.4.2018.
14:31
VOYO logo

Kada je prije točno godinu dana na RTL-u krenuo dnevni istraživački magazin „Potraga“ cijeli tim je imao samo jednu misiju – činiti društvo u kojem živimo boljim! Čak stotine odrađenih priča, riješenih slučajeva, ukazivanja na birokratske, pravne i društvene probleme rezultat su jednogodišnjeg rada RTL-ovih reportera čije priče gledatelji mogu vidjeti svakog radnog dana u 19:30 na RTL-u!

Prvi rođendan ekipa „Potrage“, predvođena voditeljicom i reporterkom Dankom Derifaj  i urednikom Igorom Bobićem, proslavila je uz tortu i dobre želje da svojim pričama nastave mijenjati društvo na bolje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

„Da nas je netko prije godinu dana pitao nadamo li se uspjehu i upola manjem od ovog koji smo u tom kratkom vremenu postigli našom emisijom, odmah bismo to potpisali. Zato smo oduševljeni kako su gledatelji prihvatili  i ovaj dnevni format i priče koje donosimo. Jer, kao i nama, važno im je  otkrivanje i ispravljanje nepravde, borba protiv  korupcije i birokracije, pomoć potrebitima i slavljenje uspjeha!“,  kaže urednik Igor Bobić.

S njim se slaže Danka Derifaj i dodaje kako su trenuci u kojima se mogu ponositi svojim novinarskim radom najveća motivacija.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Napravili smo puno u godinu dana, svakodnevno dobivamo poruke i e-mailove u kojima gledatelji hvale naš rad. Puno faktora čini dobar tim, a da bismo napravili dobru emisiju, ključan je timski rad. Svaki dan iznova pokušavamo zadobiti povjerenje gledatelja, a najveća nagrada je kada riješimo neki od njihovih problema“, kaže Danka Derifaj.

Image
Foto: potraga
Image
Foto: potraga

Tim „Potrage“ čine reporterke Amela Čilić, Irena Pirjać, Marijana Čikić i Ana Trcol te novinar/istraživač Teo Marević i producentica Ivona Bene, koji svakodnevno istražuju događaje i situacije iz raznih sfera života, a njihovi prilozi ne bi bili uspješni bez snimatelja, montažera i ostale tehničke ekipe koja predano radi na svakoj priči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa „Potrage“ je u čak 214 emitiranih priča postigla zavidne novinarske rezultate. U mnoštvu priča svakako se izdvaja ona o Darku Jeremiću, samohranom ocu šestero djece koji 11 godina nije mogao dobiti stan. No krajem 2017. godine napokon je dočekao sretne vijesti pa je obitelj iz Korenice dobila svoja četiri zida, među kojima može uživati. Amela Čilić radila je priču i slijepom siromahu Ivici, koji je živio u drvarnici bez struje i vode, a nakon priloga u „Potrazi“ javili su se brojni gledatelji želeći mu pomoći. Na kraju mu je jedan poduzetnik u samo jednom danu renovirao dom i osposobio ga za prezimljavanje. 

Marijana Čikić razgovarala je s članovima skupine Levijatan, takozvanim „nježnim grubijanima“ koji se bore za prava životinja i osvećuju zlostavljane životinje. Svojom pričom izazvala je brojne reakcije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvih priča je mnogo, a o kvaliteti emisije „Potraga“ svjedoči i to što je već u prvoj godini emitiranja bila nominirana za Večernjakovu ružu u kategoriji najbolje TV emisije dok je Danka Derifaj bila nominirana za TV osobu godine.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo