SPREMNI ZA KATASTROFE / Prvo pandemija, pa potresi i rat. Nekad su im se smijali, danas ih kopiraju. Potraga donosi priču o takozvanim prepperima.

Image
Foto: rtl

''Čim je teži trening, lakši je rat. Znači lak trening, teški rat'', kazao je Robert ''Moko'' Markovčić, avanturist i „prepper“

30.3.2022.
20:00
rtl
VOYO logo

Imaju zalihe vojničke hrane, opremu za detekciju radijacije, plan bijega, lokacije skloništa. Potraga istražuje – što možemo naučiti od preppera, ali i zašto mnogi pretjeruju.

Nekad su im se smijali, govorili da su ludi, a danas ih mnogi nastoje kopirati. Još davno prije globalne pandemije i rata u Ukrajini – oni su imali spremne zalihe hrane koja može trajati godinama. Imaju i opremu za detekciju radijacije, torbe i planove za bijeg, karte s potencijalnim skloništima. Nazivaju se prepperima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokret je to koji je najjači u Americi, no sve više pobornika ima i u Europi, pa i Hrvatskoj. Svjedoče tome i opustošene trgovine opremom za preživljavanje, pa i očišćene police supermarketa. I dok će se svi složiti da je važno biti pripremljen, još je važnije u tome ne pretjerati.

Više u prilogu Borka Brunovića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo